Ar televizijos laidos vedėjui P.Skučui tėvystė – iššūkis?

Žurnalistas, televizijos laidų vedėjas Paulius Skučas (30 m.), su žmona Indre auginantis pusės metų dukrelę Elžbietą, apie tėvystės patirtį kalba pakylėtai. Jis tvirtino nepatyręs jokių neigiamų emocijų ir sulig kiekviena diena atrandantis vis naujų džiaugsmų. Rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

Žurnalistas, televizijos laidų vedėjas P. Skučas su žmona Indre auginantis pusės metų dukrelę Elžbietą, apie tėvystės patirtį kalba pakylėtai.
Žurnalistas, televizijos laidų vedėjas P. Skučas su žmona Indre auginantis pusės metų dukrelę Elžbietą, apie tėvystės patirtį kalba pakylėtai.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė ( „Lietuvos rytas“)

Jun 27, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 3:09 AM

„Vaikas auga labai sparčiai, ir tu esi tas, kuris jam padeda pažinti pasaulį“, – džiaugėsi tėtis.

Paklaustas, kas teikia daugiausia džiaugsmo, pradėjo vardinti – apsikabinimai, kalbinimai, juokinimai, kilnojimai, vežiojimai, migdymai. „Kiekvienas procesas savaip nepakartojamas“, – tvirtino jis.

Nerimo būta nebent pačią pirmąją dieną. „Buvo visokių pamąstymų, ar nepristigs jėgų, ar pavyks visą dėmesį skirti naujam žmogiukui, bet jie ir baigėsi sulig pirmąja diena. Matyt, gamtoje viskas taip sutvarkyta, kad natūraliai vyktų“, – pasakojo P.Skučas.

Jam pasisekė – nemiegotomis naktimis ir pervargimu, kurie dažnai būna svarbi negatyvių minčių atsiradimo sąlyga, Paulius skųstis negali. Ir už tai yra dėkingas žmonai Indrei, kuri iki šiol maitina mažylę krūtimi.

„Pagarba mamoms, kurios kūdikius maitina savo pienu. Joms tenka didžiausias krūvis. Tėčiai, kurių žmonos kūdikius maitina pačios, be mišinukų, manau, baisiai skųstis neturėtų“, – sakė Paulius.

Kita situacija, pasak jo, kai kūdikis maitinamas mišinuku – tada mamai ir tėčiui lengviau pakaitomis dalintis maitinimu ir poilsiu, tad vyrui rūpesčių tenka daugiau. Kadangi viskas vyko sklandžiai, nebuvo jokių nemalonių netikėtumų, minčių apie depresiją nei Pauliui, nei Indrei nekilo.

„Kai žmogaus lauki, gyveni to stebuklo kūrimu ir supranti, kad jam atsiradus stebuklas tik prasideda. Apie sunkumus nėra laiko galvoti – gyvenimas tęsiasi, o tu stengiesi, kad viskas būtų kuo geriau“, – aiškino Paulius.

Pora mažylės gimimui labai atsakingai ruošėsi, kartu lankėsi pas medikus, viską kruopščiai planavo – tai, Pauliaus nuomone, padėjo išvengti netikėtų, sunkių situacijų.

Ligoninės personalas naujai iškeptiems tėvams paaiškino, ką ir kaip taisyklingai daryti. Paulius pasinaudojo valstybės suteikiama galimybe išeiti mėnesį tėvystės atostogų – laikas vyrui nė kiek neprailgo, nepasijuto atitrūkęs nuo gyvenimo.

„Kolegos, kurie jau turėjo vaikų, buvo puikus pavyzdys, kaip savo mintis sutelkti į konkrečią situaciją. Užsiimi tuo ir nėra laiko galvoti, pasiilgai darbo ar ne. Pernelyg daug naujovių, kurioms skiri visą dėmesį. Tas mėnuo man pralėkė kaip viena savaitė“, – patirtimi dalijosi žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.