Atidaryta socialinės fotografijos paroda „Ką veikia vaikai?“

Sostinėje, Mokytojų namuose, atidaryta socialinės fotografijos paroda „Ką veikia vaikai“. Jos autorė – fotografė Vilija Buivydė parodai darbus atrinko iš nuotraukų, darytų bendradarbiaujant su asociacija „Mentor Lietuva“. Parodoje eksponuojamose fotografijose užfiksuota asociacijos vykdoma prevencinė ir ugdomoji veikla. Ja siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų užimtumo problemą bei skatinti psichoaktyviųjų medžiagų prevenciją jaunimo tarpe.

Parodos fotografijos.
Parodos fotografijos.
Parodos fotografijos.
Parodos fotografijos.
Parodos fotografijos.
Parodos fotografijos.
Parodos atidarymas.
Parodos atidarymas.
Parodos atidarymas.
Parodos atidarymas.
Parodos atidarymas.
Parodos atidarymas.
Daugiau nuotraukų (6)

lrytas.lt

2015-11-11 08:56, atnaujinta 2017-10-04 22:28

„Parodos idėja kilo ruošiantis praėjusių metų Kalėdoms, kuomet, savo rankomis gamindami padėkos dovanas mūsų rėmėjams, pagalvojome, kad geriausiai mūsų veiklą perteikia ne žodžiai, o vaizduojamasis menas. Fotografija efektyviausiai papasakoja, kaip jaučiasi vaikai, kurie yra motyvuojami aktyvia ir įdomia veikla atsispirti alkoholiui, narkotikams, bei kaip jaučiasi suaugusieji, kurie lemia teigiamus pokyčius šių vaikų gyvenime“, – sako „Mentor Lietuva“ generalinė sekretorė Jurgita Ribinskaitė-Glatzer.

Pasak jos, paradoksalu, tačiau parodoje nėra nei vienos fotografijos, kurioje būtų užfiksuotas besisvaiginantis ar kitokia pavojinga veikla užsiimantis vaikas. „Vienintelė nuotrauka, kurioje įamžinta taurė, yra specialiai surežisuota. Tuo tarpu visose kitose fotografijose užfiksuotas toks vaikų laisvalaikis, kokį skatina mūsų organizacija, bei suaugusiųjų ir vaikų bendravimas, nes būtent jis yra svarbiausia ir efektyviausia prevencinė priemonė“, – sako J. Ribinskaitė-Glatzer.

Apžiūrint parodos „Ką veikia vaikai“ eksponatus galima susipažinti su „Mentor Lietuva“ vykdoma mentorystės bei mokykloms skirta programa „Gyvai“. Nemažai parodos nuotraukų gimė „Mentor Lietuva“ organizuojamose prevencinėse vasaros stovyklose, kuriose ilsisi, pramogauja ir yra ugdomi vaikai iš rizikos šeimų. Viena iš parodos nuotraukų padovanota š.m. spalį Lietuvoje viešėjusiai Jos Didenybei Švedijos Karalienei Silvijai, kuri yra tarptautinės organizacijos „Mentor“ steigėja ir prezidentė.

Paroda „Ką veikia vaikai?“ – trečioji asmeninė fotografės V. Buivydės paroda. Ji iki lapkričio 30 d. eksponuojama Vilniaus mokytojų namų (Vilniaus g. 39) Mažojoje salėje, kur jos lankymas nemokamas. Vėliau paroda keliaus po Lietuvą ir bus eksponuojama įmonėse, švietimo ir biudžetinėse įstaigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.