Įjungusi dukrai filmuką su gyvūnais vilnietė nustėro

Savo vos daugiau nei metukų dukrytei įjungusi populiarųjį „YouTube“ kanalą ir paleidusi lietuvišką filmuką, kuriame atkartojami gyvūnų garsai, vilnietė mama nustėro. Lietuvių kanalo „Vaikiškos lietuviškos dainelės“ autoriai vaizdo klipą „Namų gyvūnų garsai“ iliustravo smagiais piešiniais ir šokiruojančiu užrašu.

Išvydusi patiekalo, o ne naminio paukščio pavadinimą, mama šiuo atradimu pasidalijo socialiniame tinkle, o jos įrašas sulaukė įvairiausių komentarų.<br>Facebook nuotr.
Išvydusi patiekalo, o ne naminio paukščio pavadinimą, mama šiuo atradimu pasidalijo socialiniame tinkle, o jos įrašas sulaukė įvairiausių komentarų.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2017, 12:04 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 12:27 PM

„Dukrytei televizorių jungiame gana retai, nors jai, kaip ir visiems vaikams, labai patinka jį žiūrėti. Stengiamės, kad tai, ką ji mato, duotų ir naudos, ko nors mokytų, o ne vaikas tiesiog vėpsotų į ekraną.

Todėl nutariau paieškoti lietuviškos vaizdo medžiagos, kur atkartojami gyvūnų garsai, mat ji jau mokosi tarti gyvūnų skleidžiamus garsus. Filmukas „Namų gyvūnų garsai“ buvo vienas populiariausių, be to, jis pristatomas kaip švietimo animacija, todėl jį ir pasirinkome“, − pasakojo mama.

Su mažyle atsisėdusi žiūrėti ir mokytis gyvūnų garsų, mama nemaloniai nustebo. Prie kiekvieno gyvūno filmuke parašyta, kas čia: šuo, katė, antis, arklys ir pan. Tačiau kai ekrane atsirado višta su viščiukais, pasirodė ne užrašas „Višta“, o „Vištiena“.

Išvydusi patiekalo, o ne naminio paukščio pavadinimą, mama šiuo atradimu pasidalijo socialiniame tinkle, o jos įrašas sulaukė įvairiausių komentarų.

„Džiaugiuosi, kad mano vaikas dar nemoka skaityti“, − sakė nustebusi motina.

„YouTube“ platformos kanalas „Lietuviškos vaikiškos dainelės“, įkėlęs šį filmuką, save pristato kaip portalą vaikams, skirtą mokymuisi.

„Tai platforma, skirta 2−9 m. vaikams mokytis per pažįstamas lietuviškas vaikiškas daineles. Tikimės pasidalinti savo aistra vaikų švietimui ir muzikai per „YouTube“, suteikti galimybę vaikams mokytis ir vystytis savu būdu“, − skelbiama apraše.

Į užklausą dėl klaidos kanalo savininkai nereagavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.