Sunku patikėti: motina alergiška savo dar negimusiam kūdikiui

„Aš maniau, kad vaikelis nori mane nužudyti“, − kalbėjo motina, kuriai didžiulę alerginę reakciją sukėlė jos įsčiose augęs vaikelis. 23 metų Jessica Williams iš Hempšyro (Anglija) nė baisiausiam sapne nesapnavo, kad pastojusi sulauks tokios baisios alerginės reakcijos.

Jessica pastojo pirmą kartą, o jos dar negimęs vaikelis sukėlė jai tokią stiprią alergiją, kad visas moters kūnas buvo nusėtas raudonomis dėmėmis.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Jessica pastojo pirmą kartą, o jos dar negimęs vaikelis sukėlė jai tokią stiprią alergiją, kad visas moters kūnas buvo nusėtas raudonomis dėmėmis.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2017, 6:47 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 11:57 PM

Moteris savo akimis matė, kai baisus alerginis bėrimas, kankinęs ją nėščią, pradėjo nykti praėjus kelioms minutėms po to, kai ji pagimdė, rašo „Mirror“.

Nėštumas buvo staigmena

Jessica pastojo pirmą kartą, o jos dar negimęs vaikelis sukėlė jai tokią stiprią alergiją, kad visas moters kūnas buvo nusėtas raudonomis dėmėmis. Bėrimas, iš pradžių pasirodęs ant pilvo, vėliau išplito per visą kūną.

Dabar 6 mėnesių dukrelę Ivy auginanti moteris pasakojo, kad ją nėščią kankino ir begalinis rytinis pykinimas, ir kraujo krešuliai.

„Man atrodė, kad mano dar negimęs kūdikis nori mane nužudyti. Bėrimus siaubingai niežtėjo, dėl to nemiegodavau net naktimis. Tačiau man palengvėjo iškart, kai Ivy gimė būdama sveika. Kone iškart itin sunkus nėštumas liko praeityje“, − pasakojo moteris.

Su savo gyvenimo partneriu Danu Powellu britė susipažino 2014-aisiais. Jau 2016-ųjų sausį jie sužinojo, kad turės kūdikį.

„Nėštumas mums tikrai buvo didžiulė staigmena, tačiau mes buvome labai laimingi. Mylėjau Daną ir mes jautėmės pakylėti dėl to, kad turėsime šeimą“, − pasakojo Jessica. Visiems tvirtino, kad niekas nepakenks jos nėštumui

Vis dėlto jau 7-ąją nėštumo savaitę moteris pajuto baisų rytinį pykinimą.

„Vemdavau po 10 kartų per dieną, negalėjau nė kąsnio nuryti. Man buvo taip bloga, kad gulėjau ligoninėje dėl dehidratacijos. Džiaugiausi, kad mano būsena nepaveikė kūdikio.

12-ąją savaitę atlikus ultragarso tyrimus paaiškėjo, kad vaikelis jaučiasi gerai. Man labai palengvėjo“, − sakė ji.

Po dviejų mėnesių Jessica vis dar jautėsi itin blogai, pykinimas nepraėjo, o atlikus tyrimus paaiškėjo, kad jai diagnozuotas kiaulių gripas. Šią ligą jai pavyko įveikti per dvi savaites. Kad ir kaip blogai jautėsi, Jessica nuolat visiems tvirtino, kad niekas nepakenks jos nėštumui.

„20-ąją nėštumo savaitę atlikus ultragarsą mums buvo pranešta, kad turėsime mergaitę. Nieko nelaukdama pradėjau pirkti rožinius kūdikio rūbelius, įsigijau ir vežimėlį“, − prisiminė moteris.

Negalėjo atsikelti iš lovos

Vis dėlto bloga savijauta niekur nedingo, kol vieną rytą, būdama 28-savaitę nėščia, nebegalėjo atsisėsti lovoje, nes jautė siaubingą sunkumą krūtinėje.

Pirmiausia ji pamanė, kad tai jaučiasi dėl didelio pilvo, tačiau kai po 10 minučių vis tiek negalėjo pakelti savo kūno iš lovos, sunerimo. Jessica paskambino savo mamai.

„Mama labai susirūpino, ji nedelsiant atvyko ir nuvežė mane pas gydytojus. Daktarai patys man iškvietė greitąją medicinos pagalbą, nes mano kraujo spaudimas buvo neįtikėtinai aukštas“, − sakė Jessica.

Nuvežta į Portsmuto ligoninę Jessica išgirdo, kad jos plaučiuose yra kraujo krešulių, o tai gali būti lemtinga ji gali mirti.

„Gėriau vaistus, kad kraujas suskystėtų, paisiau visų griežtų reikalavimų ilsėtis. Tačiau viskas, kas man tuo metu rūpėjo, buvo mano vaikelio būsena. Meldžiausi, kad jam viskas būtų geria, kad mano ligos neturėtų jam įtakos.

Vartojau geležį, bet gydytojai man nustatė anemiją“, − pasakojo moteris.

Kūnas kovojo su nėštumu

Baisiausia, kad nutiko moteriai, pasak jos, ją ištiko 38-ąją nėštumo savaitę. Ant pilvo ji išvydo didžiulius raudonus bėrimus, kuriuos siaubingai niežtėjo.

„Mano pilvas atrodė kaip apraizgytas raudonų ūsų. Ir mano partneris Danas iškart suprato, kad tai nėra įprasta, kad tai keista. Jau nekalbu apie tai, kad visa tai atrodė tikrai bjauriai“, − prisiminė Jessica.

Po savaitės bjaurūs bėrimai pasklido po visą moters odą.

„Man buvo taip nejauku, atsisakiau rodyti savo pilvą, kad ir koks artimas žmogus tai būtų. Niežėjimas darėsi vis siaubingesnis, aš negalėdavau pailsėti nei dieną, nei naktį. Net buvau taip nusidraskiusi odą, kad ji kraujavo“, − pasakojo Jessica.

Gydytojai jai diagnozavo nėštumui būdingą būklę, vadinamą PEP (angl. polymorphic eruption of pregnancy), kuri susijusi su hormonų pokyčiais.

„Iš esmės, mano kūnas visais įmanomais būdais kovojo su nėštumu. Mane kone ištiko šokas, svarsčiau, kokių dar staigmenų man pateis mano pačios kūnas. Tai be galo sekino.

Tačiau galiausiai visada žinojau, kad mano kūdikis vertas visų dėl jo patirtų kančių, kad aš galiu iškęsti viską“, − pasakojo Jessica.

Bėrimas nyko tiesiog akyse

Praėjus dviem savaitėms, 2016-ųjų rugsėjį, Jessica pagimdė sveiką dukrelę Ivy.

„Kai mane susiuvo, pažvelgiau žemyn į savo pilvą ir apstulbau – bėrimas nyko mano akyse! Man buvo labai įdomu, aš vis žiūrėjau ir žiūrėjau ė savo pilvą.

Tačiau kai į rankas paėmiau Ivy, visos bėdos ir sunkumai, kuriuos patyriau per 9 nėštumo mėnesius, atrodė niekis“, − pasakojo laiminga mama.

Šiandien jos dukrelė Ivy yra nuostabi 6 mėnesių mergaitė. Nepaisant visų kančių, kurias turėjo išgyventi jos motina, kad ji ateitų į šį pasaulį, Ivy auga sveika ir žvali.

„Norėtume vieną dieną padovanoti jai broliuką ar sesutę... Gydytojai mane patikino, kad toks bėrimas ir antrą nėštumą vargiai tikėtinas, tačiau net jei taip nutiktų, ir vėl viską iškentėčiau dėl vaikelio“, − sakė Jessica.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo