Absurdas: į ligoninę atvežęs išbertą dukrą tėtis apkaltintas smurtu prieš ją

Ant kojos pasirodžius keistam bėrimui, tėtis savo dukrą nuvežė į ligoninę, tačiau gydytojai apkaltino, jog jis prieš ją smurtavo.

 Anglijoje gyvenantis Kevinas Gardineris (31 m.), ant savo dukrelės Amaros (1 m.) kojos pastebėjęs ryškią raudoną dėmę, norėjo ją kuo greičiau parodyti gydytojams.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Anglijoje gyvenantis Kevinas Gardineris (31 m.), ant savo dukrelės Amaros (1 m.) kojos pastebėjęs ryškią raudoną dėmę, norėjo ją kuo greičiau parodyti gydytojams.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2017, 11:08 PM

Ridžvelo kaimelyje Anglijoje gyvenantis Kevinas Gardineris (31 m.), ant savo dukrelės Amaros (1 m.) kojos pastebėjęs ryškią raudoną dėmę, norėjo ją kuo greičiau parodyti gydytojams. Tačiau medikai į ligoninę atvykusiam sunerimusiam tėčiui iškvietė socialinius darbuotojus ir policiją. Įtariant, jog ant kojos atsiradusi didelė raudona dėmė – tėčio smurto požymis, jis buvo apklaustas.

Dėl kaltinimų Kevinas visą savaitę turėjo praleisti atskirai nuo partnerės Jasmine Yates (20 m.), naujagimės Genevieve ir vienerių sulaukusios Amaros.

„Tai buvo siaubinga. Atrodė, jog iš manęs buvo atimtas visas gyvenimas, nors nieko blogo nepadariau, nieko nenuskriaudžiau. Dariau tik tai, kas būtina, tačiau buvau apkaltintas smurtavimu. Negalėjau susikaupti ar blaiviai mąstyti, nežinojau, ar dar kada nors išvysiu savo šeimą. Neturėjau apetito ir nesinorėjo net vandens. Kai naktį pagaliau užmigdavau, nenorėdavau nubusti. Jaučiausi išsekęs, netgi galvodavau apie savižudybę“, – pasakojo Kevinas.

Mergaitės tėvai pirmą kartą bėrimą ant dukrelės kojos pastebėjo birželio 29 dieną keisdami sauskelnes. Kadangi ji nerodė jokių suprastėjusios sveikatos ženklų, pora į namus išsikvietė sveikatos specialistą. Jiems buvo liepta tą pačią dieną kreiptis į ligoninę.

Nepaisant to, jog prieš tai į namus atvykęs specialistas patvirtino, jog tai kažkoks bėrimas, ligoninėje dirbantys gydytojai paraudonavusią odą palaikė smurto žyme ir iškvietė pareigūnus.

„Vos tik pasirodėme ligoninėje, jautėme, jog darbuotojai mus įtaria smurtavus prieš Amarą. Jie stebėjo kiekvieną mūsų judesį ir nedarė nieko, kas užtikrintų mums, jog ji neserga. Jie net nebandė svarstyti, jog tai kažkas kita, o ne tikrų tikriausias tyčinis nudeginimas, kaltino mus kėlus ranką prieš savo mažylę. Gydytojai klausinėjo, ar Amara nebuvo susižeidusi, ar jos koja nesilietė prie ko nors pavojingo, tačiau mums net nespėjus susivokti, koridoriuje pasirodė pareigūnai“, – teigė motina.

Gydytojai pareikalavo patikrinimui atvežti ir poros naujagimę Genevieve. Vėliau mergaičių mamai Jasmine buvo liepta būti kartu su dukrelėmis, o Keviną policijos pareigūnai grasino suimti, jei jis kokiais nors būdais bandys su jomis susisiekti.

Vyrui nebuvo leista atsisveikinti su šeima. Jis turėjo vykti pas savo giminaičius.

„Ligoninės darbuotojai pasakė, jog dėmė ant Amaros kojos yra nudegimas, ir man liepė ten likti ir per naktį. Kevinui tuo tarpu įsakyta vykti namo ir kitą rytą sugrįžti kartu su tuo metu vos 10 dienų amžiaus dukrele, kad ir ši būtų apžiūrėta gydytojų. Visa tai tikrai liūdino. Norėjome, kad mūsų šeima būtų kartu, leistume laiką su Amara ir neseniai gimusia dukrele, – teigė Jasmine. – Socialiniai darbuotojai vis pasirodydavo ir tikrindavo mergaites, nors iš tikrųjų jie tikrino mane ir rinko informaciją, ar Kevinas nebuvo grįžęs namo, nebandė susisiekti. Amara nesuprato, kodėl negalėjo matytis su savo tėčiu, tai labai pakenkė jų santykiams.“

Visas sąmyšis – be reikalo

Po savaitės paskambino ligoninės darbuotojai ir patvirtino, kad raudona dėmė ant Amaros kojos iš tikrųjų buvo grybelinė odos infekcija.

Kevinui buvo leista grįžti namo, tačiau pora vis dar laukia atsiprašymo iš ligoninės ir socialinių darbuotojų.

„Galvojau, kad jau niekada jų nebepamatysiu, – teigė vyras. – Dabar labai bijau dukrą vežti pas gydytojus. Jei vėl nutiks kas nors panašaus?“

„Apgailestaujame sukėlę papildomą stresą panelei Yates ir jos šeimai. Vaikų apsauga mums yra svarbesnė nei pasitikėjimas, imamės visų įmanomų priemonių, kad savimi pasirūpinti negalintys vaikai būtų apsaugoti nuo bet kokių pavojų. Nors negalime atskleisti daugiau su šia situacija susijusių detalių, atsiprašome, jei sukėlėme papildomų nepatogumų“, – sakė vienas iš ligoninės atstovų.

Šeima atskleidė, jog socialiniai darbuotojai pas juos lankėsi iki pat praeitos savaitės, tačiau nepateikė informacijos, kodėl toliau tai daro. Tėvai svarsto kreiptis į teismą.

„Nė vienas iš mūsų anksčiau neturėjome jokių bėdų, tad nebuvo priežasties manyti, jog ruošiamės žaloti savo mergaites. Be galo jas mylime ir nė už ką nekeltume prieš jas rankos. Tai buvo blogiausias etapas mano gyvenime. Norėjau tik apsaugoti savo dukreles, tačiau daugiausia žalos padarė socialiniai darbuotojai, o ne mes“, – sakė Kevinas.

„Safolko apygardos taryba, atsiradus bet kokiems įtarimams, turi užtikrinti vaikų apsaugą. Labai svarbu į tokius pranešimus reaguoti, ypač, kai juos pateikia vietiniai sveikatos specialistai, gydytojai. Su šeima aptarėme situaciją, jie suprato, jog vykdome įstatymą, o įsitikinę, jog vaikams negresia joks pavojus, ir iš ligoninės gavę patvirtintą diagnozę, nutraukėme bet kokį mūsų darbuotojų kišimąsi į šeimą, jos gyvenimą bei kasdienybę“, – teigė Safolko apygardos tarybos atstovas.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.