Kunigaikštienė nepanoro savo sūnaus atskirti nuo mergaičių

Kembridžo kunigaikštienė Catherine (35 m.) pasiekė savo tikslą – jos sūnus princas George’as (4 m.) pradėjo lankyti mišrią – berniukų ir mergaičių mokyklą. Iki tol visi Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariai, tarp jų ir princas Williamas (35 m.) su broliu princu Harry (32 m.), lankė tik berniukų mokyklas. Kalbama, kad Catherine siekė pakeisti šią tvarką.

 „Scanpix”, „ViDA Press“ nuotr.
 „Scanpix”, „ViDA Press“ nuotr.
Kunigaikštienė Catherine.<br>„Scanpix”, „ViDA Press“ nuotr.
Kunigaikštienė Catherine.<br>„Scanpix”, „ViDA Press“ nuotr.
Princą Williamą ir jo sūnų pasitikusi pradinių klasių direktorė palydėjo į klasę, kur mokysis mažasis princas.<br> „Scanpix”, „ViDA Press“ nuotr.
Princą Williamą ir jo sūnų pasitikusi pradinių klasių direktorė palydėjo į klasę, kur mokysis mažasis princas.<br> „Scanpix”, „ViDA Press“ nuotr.
Pirmą kartą į mokyklą princą Williamą atlydėjo abu tėvai – princesė Diana ir princas Charlesas.<br> „Scanpix”, „ViDA Press“ nuotr.
Pirmą kartą į mokyklą princą Williamą atlydėjo abu tėvai – princesė Diana ir princas Charlesas.<br> „Scanpix”, „ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-09-28 16:59

Vieną mergaičių princas George’as jau pažįsta: su juo vienoje klasėje mokosi pusseserė – lordo Fredericko Windsoro (38 m.) ir Sophie Winkleman (37 m.) duktė Maud Windsor (4 m.).

Princo Williamo ir Kembridžo kunigaikštienės sūnus mokykloje bus vadinamas George’u Cambridge’u – pagal jo tėvų titulus.

Princo George’o tėvai nepageidauja jokio išskirtinio dėmesio savo sūnui. Tačiau mokykla, kurią lanko princas George’as ir kurioje mokymasis kainuoja apie 20 tūkstančių eurų per metus, – išskirtinė.

Joje didelė reikšmė skiriama ne tiktai mokslams, bet ir mandagiam elgesiui – pagal principą „būkime malonūs vienas kitam“, ir sportiniams bei muzikiniams gebėjimams lavinti. Yra net baleto pamokos.

Tiesa, Didžiosios Britanijos sosto įpėdinio princo Williamo žmona Catherine jaučiasi taip blogai, kad net pirmagimio sūnaus negalėjo pirmą dieną palydėti į mokyklą.

Kai žavusis berniukas drąsiai žingsniavo laikydamasis už tėvelio princo Williamo rankos, Catherine sūnaus George’o atėjimą į mokyklą stebėjo per televizorių.

8 valandos 35 minutės visi 560 mokinių nuo 4 iki 13 metų turėjo palikti „St.Thomas’s School“ kiemą iki princo George’o atvykimo.

Prestižinė mokykla įsikūrusi 30 minučių kelio automobiliu nuo Kensingtono rūmų.

8 valandą 50 minučių princas Williamas atvyko automobiliu „Range Rover“ prie šoninio įėjimo į mokyklą. Trečias eilėje į Didžiosios Britanijos sostą princas George’as vilkėjo vasarinę mokyklos uniformą: megztinį su V formos iškirpte, žydrus marškinius, avėjo juodais batukais.

Mėlyną kuprinę su mokyklos herbu nešė princo George’o tėtis. Princą Williamą ir sūnų pasitikusi pradinių klasių direktorė palydėjo į klasę, kur mokysis mažasis princas.

Praėjus 40 minučių po atvykimo princas Williamas su sūnumi paliko mokyklą. Princo George’o veide žaidė šypsena, jis buvo gerai nusiteikęs.

Tai, kad Kembridžo kunigaikštienė negalėjo palydėti savo sūnaus ir jai teko atšaukti dalyvavimą kituose renginiuose, byloja, kaip blogai ji jaučiasi. Laukdamasi trečiojo vaiko princo Williamo žmona vėl kenčia nuo pykinimo.

„Princo Williamo žmona būtų padariusi bet ką, kad tik galėtų tokią svarbią sūnui dieną palydėti jį į mokyklą. Bet ji iš tikrųjų prastai jaučiasi“, – portalui „Daily Mail“ sakė vienas šaltinis iš Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos aplinkos.

Todėl, kaip ir apie ankstesnius nėštumus, apie šį Didžiosios Britanijos karališkiesiems rūmams teko pranešti anksčiau, nei suėjo 12 savaičių terminas. Juk visuomenė turėjo žinoti, kodėl princo Williamo sutuoktinė negali dalyvauti suplanuotuose renginiuose.

Spėjama, kad Kembridžo kunigaikštienė turėtų gimdyti kovo mėnesį.

Ar pavojingas pykinimas?

Tokią savijautą, kokia dabar yra Kembridžo kunigaikštienės Catherine, patiria apie 10 procentų nėščiųjų. Per tris pirmuosius nėštumo mėnesius jos kenčia nuo pykinimo, kraujo apytakos sutrikimų ir vėmimo. Tai gali sukelti padidėjęs nėštumo hormono HCG lygis.

„Grėsmės moteriai ir vaikui paprastai nėra, bet moterys netenka daug skysčių. Dėl to nėštumo metu stiprus pykinimas turi būti stebimas medikų, kad būtų atkurtas maistingųjų medžiagų ir elektrolitų kiekis“, – aiškino Miuncheno (Vokietija) technikos universiteto moterų klinikos direktorė profesorė Marion Kiechle.

Po 12-osios nėštumo savaitės pykinimas dažniausiai savaime praeina.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.