Stebuklingas vaisingumas privertė moterį griebtis kraštutinės priemonės

Vaisingiausia Didžiojoje Britanijoje moterimi vadinama Emma Brown (31 m.) naudoja kontraceptines injekcijas, tabletes, prezervatyvus ir kontraceptinę spiralę.

 Britė tikra – visas kontraceptines priemones ji naudojo tinkamai ir laiku.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Britė tikra – visas kontraceptines priemones ji naudojo tinkamai ir laiku.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2017, 12:28 PM

Tačiau net ir su šiomis apsaugos priemonėmis moteris pastojo net 4 kartus!

Britė tikra – visas kontraceptines priemones ji naudojo tinkamai ir laiku. Tačiau tai, kad vis tiek pastojo, jai sako tik viena – Emma pasiryžusi sterilizacijos operacijai, nes penkto vaikelio ji tikrai nenori, rašo „Mirror“.

Gydytojų prašo sterilizacijos – vaikų pakanka

Daugiau jaudintis dėl vaikų skaičiaus ir nesaugaus sekso, kad ir koks saugus jis atrodytų, Emma neketina – susilaukusi keturių neplanuotų vaikų moteris pasiryžo daugiau jų neturėti.

Šiandien ji didžiuojasi esanti keturių nuostabių vaikų mama, nors ir išbandė daugelį įmanomų kontracepcijos priemonių, kad jų nesusilauktų.

Kontraceptinės injekcijos, tabletės, prezervatyvai ir hormoninė spiralė – visa tai, dažnai net naudojama vienu metu, manė ji, padės išvengti neplanuojamo nėštumo.

Tačiau kai taip saugodamasi ji pastojo net 4 kartus, moteris nusprendė šią savo vaisingumo problemą išspręsti kartą ir visiems laikams.

Espertai tokį britės vaisingumą vadina vienu iš milijono.

Moteris atvira – ji dievina savo vaikus Sofie (12 m.), Sarah (11 m.), Stevie (5 m.) ir Reginaldą (1 m.). Tačiau ji primygtinai prašo gydytojų atlikti sterilizaciją, kad jų šeima daugiau nebeaugtų.

„Ironiška, bet aš niekada neplanavau turėti didelę šeimą. Būdama jauniausias vaikas savo tėvų šeimoje mėgavausi socialiniu gyvenimu ir svajojau apie stulbinančią karjerą, keliones po pasaulį.

Bet dabar visas mano pasaulis yra vaikai. Gana“, − pasakojo Emma.

Staigmena – 6 mėnesių nėštumas

18-metį vilkiko vairuotoją Leighą Emma įsimylėjo būdama 17-os. Jau tada, nenorėdama susilaukti vaikų, mergina kreipėsi į savo gydytoją prašydama paskirti jai tinkamas kontraceptines priemones, kurios būtų 99 proc. veiksmingos.

Tačiau grįžusi iš atostogų Graikijoje 2004-aisiais, nepraėjus nė metams po pažinties su Leighu, Emma pasijuto blogai.

„Vis dėlto savo prastą savijautą pateisinau tuo, kad per mažai miegu ir per daug geriu – tuo metu mes tikrai linksmindavomės iš širdies.

Tačiau kai mane pradėjo nuolat pykinti ir jutau skrandžio spazmus, sunerimau – pamaniau, kad rimtai sergu.

Be to, priaugau svorio. Vis dėlto, kadangi vartojau kontraceptines priemones, šių dalykų nesusiejau. Nė minties nekilo, kad galiu būti nėščia“, − prisiminė moteris.

Sunerimusi dėl prastos sveikatos mergina apsilankė pas savo šeimos gydytoją. Jai buvo atliktas nėštumo testas. Tada Emma buvo šokiruota – ji laukiasi jau beveik 6-tą mėnesį.

Mylimasis jautėsi pasiruošęs šeimai

„Galvojau, kaip aš galėjau pastoti? Mėnesinių man nebuvo seniai, bet tai yra normalu vartojant kontraceptines priemones, kokias kad vartojau aš.

Jaučiausi vis dar liekna ir tikrai neturėjau didžiulio nėščiosios pilvo“, − kalbėjo mergina.

Tuomet Emma atsisakė patikėti tuo, kas vyksta. Iš gydytojo ji nuvyko į darbą – tuo metu dirbo slaugytoja priežiūros namuose.

„Kasdien į darbą važiuodavau dviračiu. Tądien buvau priversta sustoti prie krūmų tam, kad galėčiau pavemti“, − prisiminė ji.

Nėštukės pilvas pradėjo matytis tik tuomet, kai iki gimdymo Emmai buvo likęs mėnuo. Vis dėlto net ir tada ji neigė savo būseną. Tačiau mylimasis buvo patenkintas – pora kartu gyveno, bet anksčiau niekada nesikalbėjo apie vaikus.

Vyrukas jautėsi pasiruošęs šeimos pagausėjimui.

Tvirtai žinojo, kad pastoti nebenori

Sofie gimė 2005-ųjų kovą. Gimdymas truko vos 45 minutes.

„Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Sofie buvo tobula, niekada anksčiau gyvenime nesijaučiau tokia laiminga“, − savo motiniškus jausmus prisiminė Emma.

Vis dėlto netrukus po gimdymo Emma vėl sėdėjo savo gydytojos kėdėje ir prašė kitokios kontraceptinės priemonės – būdama vos 19-os metų mergina tvirtai žinojo, kad vėl pastoti ji nenori nepaisant to, kokia laiminga jautėsi susilaukusi pirmagimės.

Jai buvo paskirtos kontraceptinės piliulės ir mergina buvo labai stropi jas vartodama – visada išgerdavo laiku ir tinkamai, nė vienos nepraleisdavo.

Nepaisant to, 2006-ųjų balandį, kai mažajai Sofie neseniai buvo suėję metukai, ji vėl pasijuto blogai. Moteris iškart suprato, kas nutiko.

Apžiūra echoskopu tik patvirtino jos įtarimus. Negana to, nėštumui – jau beveik 6 mėnesiai. Istorija pasikartojo lygiai taip pat.

Su mergaičių tėvu pasuko skirtingais keliais

„Ir vėl aš buvau nugalėta. Ir labai nusivylusi, sugniuždyta. Ir su Leighu tuo metu pykomės, nesutarėme puikiai...“ – kalbėjo Emma.

Antroji poros dukra Sarah po ypatingai lengvo gimdymo pasaulį išvydo 2006-ųjų liepą. Po metų Emma išsiskyrė su mergaičių tėvu.

„Buvo akivaizdu, kad jis nenorėjo nurimti ir įsikurti, nebuvo pasiruošęs šeimyniniam gyvenimui, juolab – ne su vienu, o su dviem vaikais. Jis tam buvo per jaunas.

Tačiau Leighas – geras tėvas ir visada toks buvo savo mergaitėms. Jie visi trys nuolat bendrauja ir susitinka“, − pasakojo Emma.

Praėjus trejiems metams, per kuriuos Emma buvo vieniša mama, ji sutiko Adamą – 24 metų karį, tik ką grįžusį iš tarnybos Afganistane.

Pora iškart susižavėjo vienas kitu, tačiau turėdama minty savo ankstesnes patirtis, Emma iškart griebė jautį už ragų – ne tik pati vartojo kontraceptines piliules, bet ir reikalavo Adamo naudoti prezervatyvą.

Dėl trečio nėštumo patyrė šoką – saugojosi abu

Jauna moteris ir vėl tvirtai žinojo, kad susilaukti daugiau vaikų ji nenori. Tačiau praėjus keturiems mėnesiams Emma sužinojo, kad laukiasi.

„Buvome visiškos šoko būsenos – juk abu saugojomės! Tačiau galiausiai nusprendėme pamiršti šią „nesėkmę“ – abu jautėmės laimingi dėl to, kad turėsime vaikelį“, − pasakojo ji.

Stevie, trečioji Emmos dukra, pasaulį išvydo 2012-ųjų sausį. Abu mergaitės tėvai jautėsi esantys devintame danguje, bet iškart nusprendė, kad tai – paskutinis jų vaikas.

Daugiau atžalų nenorėjo ne tik Emma, bet ir Adamas.

„Iškart apsilankiau pas savo gydytoją ir maldavau, kad man būtų atlikta sterilizacija. Medikė atsakė, kad būdama 25-erių, esu per jauna tokiai procedūrai ir patarė naudoti kontraceptinę spiralę.

Ji pasiūlė vario spiralę – ne tą, kuri skleidžia hormonus, nes mes svarstėme, kad būtent hormonų terapija daro mane tokią vaisingą“, − pasakojo Emma.

Spiralė savo darbą atliko iki praėjusių metų kovo – tuomet moteris pastojo ketvirtą kartą. Mažasis Reginaldas gimė mėnesiu anksčiau – pernai spalį.

Bijo mėgautis seksualiniu gyvenimu

„Dabar pradedu suprasti, kad nėra kontraceptinių priemonių, kurios man tiktų. Nė viena nepadeda man išvengti neplanuoto nėštumo. Žinoma, susilaukti sūnaus, kai jau turiu tris mergaites, man buvo palaima.

Reginaldas tikrai užbaigė mano lūkesčius dėl vaikų. Mano gydytoja, kaip ir mes su vyru, buvo šoko būsenos. Tokio atvejo per visą savo darbo patirtį ji nebuvo mačiusi ir sakė, kad taip nutinka itin retai.

Tačiau dabar galiausiai ji sutiko, kad man reikia sterilizacijos. Taip, esu kiek per jauna tam, bet neturiu kito pasirinkimo“, − kalbėjo keturių vaikų mama.

Šių metų balandį moteriai buvo atlikta sterilizacijos operacija. Dabar ji vėl vieniša – su Adamu pora pasuko skirtingais keliais.

„Dabar neturiu jokių galimybių pastoti, nes nesimyliu. Vis dėlto man baisu net pagalvoti apie seksą – malonumas nevertas to streso, kurį jaučiu dėl neplanuoto nėštumo.

Gydytojai man sakė, kad net sterilizacija palieka galimybių susilaukti kūdikių – jų yra 1 prie 200. Žinant mano sėkmę šiuo klausimu, galiu būti ir tas 0,5 procento“, − kalbėjo britė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.