Mažieji ligoniai vakarui ligoninę iškeitė į ledo areną

Specialistai vieningai sutaria, kad sėkmingam sergančio žmogaus sveikimo procesui būtina ne tik kokybiška medicininė priežiūra, bet ir tinkamas psichologinis nusiteikimas. „Vytauto Kernagio fondas“ jau 7 metus rūpinasi mažųjų pacientų emocine būkle, o šiemet onkologinėmis ligomis sergančių vaikų kasdienybę praskaidrino sukviesdamas juos į Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago šou „Roko simfonija ant ledo“.

 Renginio akimirkos.
 Renginio akimirkos.
 Renginio akimirkos.
 Renginio akimirkos.
 Renginio akimirkos.
 Renginio akimirkos.
 Renginio akimirkos.
 Renginio akimirkos.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 10:51 AM

„Vytauto Kernagio fondo“ inicijuotas projektas „Gėrio menas“ sergančių vaikų emocine būsena rūpinasi jau 7 metus. Įsitraukdami į įvairias įdomias veiklas, mažieji ligoniai turi galimybę bent trumpam atitrūkti nuo rutinos, pamiršti nemalonias procedūras ir slegiančią ligoninių aplinką.

Vienas iš „Roko simfonijos ant ledo“ kūrėjų, šokėjas ant ledo P. Vanagas į fondo veiklą įsitraukia jau nebe pirmą kartą. Anksčiau čiuožėjas yra dalyvavęs edukaciniuose fondo užsiėmimuose, bendraujant su vaikais. Anot jo, žmonės dažnai mano niekaip negalintys prisidėti prie sergančių žmonių gerovės, bet iš tikrųjų ir paprasčiausias dėmesys gali duoti didžiulę naudą.

„Mano manymu, labai svarbu suprasti, kad pagalba sergantiesiems neapsiriboja tik gydytojų veiksmais ir medicininėmis priemonės. Elementarus žmogiškas dėmesys taip pat yra labai svarbus. Dalyvavimas įdomiuose pasirodymuose, koncertuose ir jų metu patiriami teigiami įspūdžiai prisideda prie geros emocinės būklės, kuri tiek pačiam vaikui, tiek ir jo artimiesiems padeda kovoti su liga“, – sako daugkartinis olimpinių žaidynių dalyvis.

Jis tikisi, kad vakaras, praleistas renginyje, kuriame šokėjai ant ledo pasirodė skambant simfoninio orkestro ir tokių atlikėjų kaip Ieva Zasimauskaitė, Rosita Čivilytė bei Česlovas Gabalis gyvai atliekamoms klasikinėms roko baladėms, suteikė vaikams pozityvių emocijų ir optimizmo, kurio taip reikia grumiantis su liga.

Kaip teigia „Vytauto Kernagio fondo“ projektų vadovė Daiva Kavaliauskienė, sergančio vaiko jokiu būdu negalima palikti susigūžusio kamputyje. „Gėrio meno“ tikslas – išnaudoti kiekvieną galimybę vaikams padovanoti gerų emocijų ir suteikti bent šiek tiek daugiau įkvėpimo kovojant su savo liga.

„Sveikstant vien medicininio gydymo gali nepakakti. Itin svarbi ir emocinė būsena. Ji turi milžinišką įtaką kovojant su liga. Dažnai nežinome, kaip galime padėti sunkiai sergančiam vaikui. Geros nuotaikos palaikymas – tai pagalba, kurią gali suteikti ir tiesiogiai su gydymu nesusiję žmonės. Mūsų organizuojamos veiklos ir skirtos tam, kad padėtų vaikams atpalaiduoti, įkvėptų juos“, – teigia ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.