Siaubinga patirtis: iki 20 nėštumo savaitės berniukas atrodė sveikas

Kokią agoniją išgyvena mama, gimdydama jau dvi dienas gimdoje mirusį kūdikį? Moteris atvirai papasakojo, kaip išgyveno siaubingą laikotarpį.

 Moteriai atsigauti padėjo galimybė praleisti su mirusiu kūdikiu bent kiek laiko. <br> "123rf.com" asociatyvioji nuotr.
 Moteriai atsigauti padėjo galimybė praleisti su mirusiu kūdikiu bent kiek laiko. <br> "123rf.com" asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-20 16:56

Rebecca Marek (37 m.) pasidalijo savo istorija su portalu “The Sun”. Moters teigimu, vienintelis padėjęs su sūnaus netektimi susitaikyti dalykas buvo tai, jog specialistų dėka ji galėjo po gimdymo praleisti su juo šiek tiek laiko. Ji net įkūrė fondą, siekdama padėti kitiems gedintiems tėvams.

„Kai Teddis gimė, specialistai paguldė jį į įrenginį, vadinamą „Cuddle cot“ (specialus lopšys, dėl kurio gimęs negyvas kūdikis dar kurį laiką gali būti patalpoje, užuot iškart vežus į morgą. – Red.). Tai leido mums praleisti su juo tiek laiko, kiek įmanoma.

Norėjau vieną tokį įrenginį padovanoti ligoninei. Po kelių savaičių pradėjau tam rinkti pinigus“, – pasakojo Rebecca.

Mirtis prieš gimstant

Pirmus kelis mėnesius moters nėštumas atrodė normalus. Per 20-osios savaitės apžiūrą paaiškėjo, kad pora laukiasi berniuko.

Tačiau jos laimė greitai virto šoku. Porai buvo pasakyta, jog dešinioji kūdikio širdies pusė nėra išsivysčiusi, trūksta kelių skilvelių. Šeimą perspėjo, jog gimęs kūdikis gali neišgyventi.

Mažasis Teddis mirė gruodžio 27-ąją, o pagimdytas buvo po dviejų dienų.

„Kai sužinojome, kad jis neišgyvens, jautėmės beviltiškai, – pripažino Rebecca. – Jeigu jis ir būtų išgyvenęs, visą gyvenimą jam būtų reikėję slaugos. Niekas nieko negalėjo padaryti.

Instinktai skatina tave iš visų jėgų apsaugoti savo vaiką ir tai, kad negalėjome to padaryti, žudė. Tarsi kas įmestų tave į tamsiausią bedugnę.

Per Kalėdas jau žinojome, kad jo neteksime. Tačiau kai tai iš tiesų įvyko, vis viena buvo nepaprastai sunku.“

Sunkiausia diena - gimimo

Širdį draskantys išgyvenimai šeimą užgriuvo vienas po kito. Rebeccos teigimu, diena, kuomet turėjo pagimdyti kūdikį, buvo sunkiausia.

„Mes turėjome galimybę ji pamatyti, palaikyti rankose ir praleisti drauge šiek tiek laiko. Tai buvo neįkainojama. Sunkiausia, jog iš ligoninės išvykome tik dviese“, – pasakojo moteris.

Teddis gimė Royal Stoke Universitetinėje ligoninėje. Porą joje palaikė akušerių-specialistų komanda.

„Ten buvo taip ramu ir viskas tarsi sukurta tau. Personalas buvo toks atsidavęs, rūpestingas, tiesiog nuostabus. Ypač turint omenyje sudėtingas aplinkybes.

Ligoninę palikau žinodama, jog noriu jiems atsidėkoti. Ta diena buvo labai liūdna, tačiau susitaikiau su netektimi. Ir būtent personalas padėjo tai padaryti“, – tvirtino Rebecca.

Nori atsidėkoti parama

Vienas įrenginys, leidžiantis tėvams dar kurį laiką pabūti su mirusiu naujagimiu, kainuoja apie 1830 eurų. Tokią sumą moteriai pavyko surinkti vos per savaitę.

„Pinigus surinkti pavyko dėl nepaprasto draugų, šeimos narių ir netgi nepažįstamųjų dosnumo. Lėšas rinksime ir toliau.

Kol kas jau nupirkome vieną „Cuddle cot“ ir laukiame, kol prie jo pagamins lentelę – įrenginys bus skirtas Teddžio atminimui“, – pridūrė Rebecca.

Moteris apgailestavo, jog bus ir kitų tėvų, atsidūrusių tokioje pat situacijoje.

„Įrenginys leis jiems pabūti su kūdikiais, praleisti šiek tiek laiko. Mums tai padėjo. Jaučiu, jog rinkdama tai įrangai pinigus bent kažkuo atsidėkoju“, – atviravo Rebecca.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.