Skaitymo problemų turėjęs aštuonmetis pasikeitė per kelis mėnesius

Mažajam Simonui (vardas pakeistas) sunkiai sekėsi skaityti, suprasti perskaitytą tekstą bei rašyti diktantus. Įsiminti raides ir skiemenis aštuonmečiui buvo didžiausias iššūkis. Mokykloje rezultatai taip pat nedžiugino. Užduotys, kurios reikalavo daug dėmesio ir susikaupimo, berniukui atrodydavo neįveikiamos. Jauna mama, pamačiusi, jog vaikas susiduria su mokymosi sunkumais, puolė ieškoti pagalbos.

 "Brain Gym" nuotr. 
 "Brain Gym" nuotr. 
 "Brain Gym" nuotr. 
 "Brain Gym" nuotr. 
 "Brain Gym" nuotr. 
 "Brain Gym" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 4, 2018, 12:59 PM

„Netikėjau, kad korepetitoriai gali padėti, todėl ieškojau kitų alternatyvų.“,- prasitarė mama Ieva (vardas pakeistas).

Anot mamos, korepetitoriai skaitymo problemas išsprendžia tik laikinai. Tuo tarpu susikaupimo, noro mokytis sunkumai išlieka, būtent todėl ieškojo kitokio sprendimo būdo.

Vieną dieną, Facebook socialiniame tinkle Ieva aptiko straipsnį apie vaikus, kurie lygiai taip pat, kaip ir Simonas susidūrė su skaitymo sunkumais ir straipsnis ją nukreipė į intelekto lavinimo centro puslapį. Išsinagrinėjus centro metodiką, Ievai kilo mintis, kodėl nepabandžius nueiti į konsultaciją, kurią siūlė „Brain Gym“ centras. Apsilankius konsultacijoje, centre buvo nustatyta iš kur kyla Simono mokymosi sunkumai, kurie kėlė nerimą, ir buvo papasakota kaip juos galima išspręsti, tai labai džiugino jauną mamytę.

Prasidėjus pirmiesiems užsiėmimams Simonas susidraugavo su „Brain Gym“ trenere ir su dideliu noru laukdavo kiekvieno užsiėmimo „Brain Gym“ centre. Pasiteiravome, kuo gi ypatingi „Brain Gym“ treneriai? Kodėl pasirinktas žodis būtent „treneris“?

„Apie trenerio darbą mano atsiliepimai labai geri. Kaip sporto klube žmonės treniruoja raumenis, lygiai taip pat ir su smegenimis, joms reikalingos „treniruotės“. Užsiėmimai „Brain Gym“ intelekto lavinimo centre vyksta individualiai, taip sukuriamas tvirtesnis ryšys tarp trenerio ir vaiko. Mūsų trenerė buvo labai draugiška, nuolat stengėsi suprasti kaip jaučiasi vaikas ir pasidalindavo jo pasiekimais. Taip pat, buvo skiriamas didelis dėmesys tam, kad Simonui nekiltų noras greitai pasiduoti, suteikė jam motyvacijos.“ – džiugiai pasakojo mama.

- „​Brain Gym” metodika remiasi žaidimų formos naudojimu. Kaip vertinate tokį būdą, kaip reagavo Jūsų vaikas?

– „Brain Gym“ centras vaikui neprimena mokyklos, taip jis labiau atsipalaiduoja užsiėmimų metu. Viena treniruote trunka 1,5val., ją sudaro 45 minutės individualaus užsiėmimo, kitas 45 minutes vaikas daro užduotis su skaitmenine programa. Mėgstamiausia Simono užduotis buvo dėlionė. Netgi pirmąjį mėnesį labai laukdavo. Sakoma, kad dėlionė labai lavina dėmesio sutelkimą, loginį mastymą ir taip pat paragino Simoną nepasiduoti kai gavo sudėlioti sunkesnį variantą.

- Kada pradėjote matyti pirmuosius Simono rezultatus?

– Po pirmo mėnesio pastebėjau akivaizdžius rezultatus. Sūnus atsisėsdavo ir padarydavo užduotis nesiblaškydamas. Taip pat, pradėjo įsiminti raides ir jungti skiemenis.

- Kaip vertinate savo pasirinkimą? Ar rekomenduotumėte jį kitiems tėveliams?

– Manau, kad pasirinkau naudingiausią mano vaikui problemos sprendimą, rekomenduočiau ir kitiems. „Brain Gym“ centras puikiai įvertino Simono problemą ir paskyrė tik jam tinkamą užsiėmimų ciklą. Man labai svarbu matyti Simona motyvuotą ir skaitantį knygas, galbūt tai turės teigiamą įtaką jo ateičiai.

Mamos Ievos ir mažojo Simono sėkmės istorija labai džiugina visą „Brain Gym“ komandą, o taip pat įkvepia ir kitus tėvelius ieškoti alternatyvų sprendžiant sunkumus, su kuriais susiduria jų mažieji.

Daugiau apie „Brain Gym“ centrą: braingym.lt 

Facebook: https://www.facebook.com/braingymlietuva/

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.