Ką tik pagimdžiusią motiną įsiutino įžūlus anytos poelgis ligoninėje

Vieną moterį įsiutino keistas jos anytos poelgis. Slapta įėjusi į palatą, ji pirmoji į rankas paėmė prieš keletą akimirkų gimusį kūdikį.

 Anyta paėmė kūdikį anksčiau už pačią mamą.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Anyta paėmė kūdikį anksčiau už pačią mamą.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2018, 1:54 PM, atnaujinta Jul 2, 2019, 5:33 PM

Tinklalapyje „Mumsnet“ moteris pasakojo, jog jai buvo atliktas cezario pjūvis, po kurio gydytojai tvarkė atvirą žaizdą. Slapta į palatą įsliūkinusi anyta, nė neatsiklaususi ką tik mama tapusios moters, pati pirmoji į rankas paėmė neseniai pasaulį išvydusią mažylę.

Nederamu elgesiu kaltinama moteris dirbo bendrosios praktikos slaugytoja toje pačioje ligoninėje, kurioje gimė ir jos anūkė, o į palatą ji pateko pasinaudojusi savo darbo kortele.

„Ji manęs nė nepasiteiravo, ar galėtų užeiti į palatą, ar aš norėčiau ją matyti, nes tuo metu operacinėje man vis dar tvarkė po cezario pjūvio likusią žaizdą. Be to, aš net neturėjau progos į rankas paimti savo dukros, o ji tai padarė nieko neatsiklausus.

Labai dėl to pykstu ir tikrai nežadu taip visko lengvai palikti, – sakė ji. – Dar gerokai prieš gimdymą su vyru kalbėjome, jog dieną ar dvi aš tikrai nenoriu lankytojų, tarp kurių ir taip negražiai pasielgusi anyta.

Pykstu, kad slaugės leido jai būti palatoje nepaklaususios manęs, taip pat pykstu ant savo vyro, kuris nestojo mano pusėn. Jis turėjo liepti jai palaukti už durų arba ateiti vėliau.“

Moteris pridūrė, kad jos vyras savo mamą pasikvietė dėl palaikymo, kadangi žmoną nugabenus į operacinę vyrą ištiko šokas.

Anyta taip pat išgirdo labai asmenišką pokalbį tarp gydytojo ir ką tik mama tapusios moters.

„Apie tai pagalvojus akyse ima kauptis ašaros. Vis dar pykstu ir tuo pat metu esu labai nuliūdusi“, – praėjus šešioms savaitėms po šio įvykio rašė moteris.

Ši prieštaringa tema taip pat suvirpino keleto mamų širdies stygas. Jos sakė, kad anyta pasielgė netinkamai. Ne vienas mokslinis tyrimas įrodė, kad vaiko ir motinos odos kontaktas yra geriausias būdas užmegzti ryšį.

„Būčiau įsiutusi. Tai bent pažeidimas“, – sakė viena mama.

„Apgailestauju. Turi visišką teisę jaustis supykusi. Be to, tavo vyras tave nuvylė, kadangi jis nepalaikė tavęs svarbiausią akimirką“, – teigė kita.

„Kūdikį į rankas galėjo paimti tėtis. Savo anytai privalai pasakyti, kad jos elgesys buvo nepriimtinas ir ji turėtų atsiprašyti“, – pridūrė trečia.

Tiesa, buvo ir tokių, kurios puolė ginti nusižengimą padariusią anytą.

„Jei mano sūnus kada nors man paskambintų, o jo balse girdėtųsi nerimas, tuojau pat atskubėčiau jam į pagalbą“, – rašė viena.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2018 metų birželio 18 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.