Išsiaiškino, kodėl vaikai blogai elgiasi: priežastis netikėta

JAV Ilinojaus ir Mičigano universitetų mokslininkai nustatė, kad tėvai patys kalti dėl to, jog jų vaikai blogai elgiasi.

 Mokslininkai atliko tyrimą.<br> 123rf nuotr.
 Mokslininkai atliko tyrimą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2018, 2:41 PM, atnaujinta Jul 17, 2018, 3:39 PM

Mokslininkai stebėjo 172 šeimas su vaikais, vyresniais kaip 5 metų, ir padarė išvadą, kad vaikų elgesio problemos glaudžiai susijusios su tėvų kompiuteriais bei telefonais.

Šeimų stebėjimas truko 6 mėnesius. Tyrėjai atkreipė dėmesį į tai, kaip dažnai tėvai, kalbėdami su vaikais, įnikdavo į savo išmaniuosius įrenginius.

Taip pat specialistai bendravo su tėvais, prašydami atsakyti į klausimus apie vaikų elgesį bei jų pačių išgyvenamą stresą bei depresiją. Be to, tėvai turėjo įvertinti savo vaikų bendravimą su elektros prietaisais.

Specialistai nustatė, kad 40 proc. motinų ir 32 proc. tėvų šiose šeimose buvo priklausomi nuo savo telefonų, ir ši problema koreliavo su vaikų elgesio problemomis.

Pusėje šeimų bendravimas su vaikais buvo nutraukiamas elektros prietaisais ne rečiau kaip tris kartus per dieną. Tik dešimtadaliui tyrimo dalyvių to niekada nenutikdavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.