Gabūs moksleiviai ir vasaros metu laiko veltui neleidžia

Šiemet jau 15 kartą Nidoje vyks Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) gabiems vaikams skirta vasaros sesija. Joje moksleivių akiratį plės ir teminius užsiėmimus ves savo sričių ekonomikos, chemijos, literatūros, muzikos ir kitų sričių profesionalai. Tarp jų ir AB „Swedbank“ ekonomistas Nerijus Mačiulis, prof. Rokas Zubovas, doc. Dr. Liutauras Degėsys bei kiti verslo ir mokslo sričių atstovai.

 Nacionalinė moksleivių akademija.
 Nacionalinė moksleivių akademija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2018, 11:16 AM, atnaujinta Aug 16, 2018, 3:55 PM

„Nacionalinėje moksleivių akademijoje itin vertiname moksleivių intelektinį potencialą ir nuolat investuojame į gabius ir motyvuotus vaikus, todėl mūsų rengiamos vasaros sesijos yra puiki proga moksleiviams pasikrauti naujų patirčių ir žinių iš savo srities ekspertų. Dalykiniuose matematikos, muzikos, lietuvių filologijos, informatikos, ekonomikos, chemijos ir biochemijos užsiėmimuose moksleiviai gaus ne tik teorinių ir praktinių žinių, bet ir sudalyvaus asmenybės ugdymo paskaitose, spektaklyje ir literatūriniuose skaitymuose,“ – pasakoja Nacionalinės moksleivių akademijos direktorius Leonas Narkevičius.

Rugpjūčio 16–26 d. Nidoje vyksiančioje tradicinėje NMA vasaros sesijoje tarp vasaros sesijos dėstytojų gabūs jaunuoliai išvys „Barclays“, „Termo Fisher Scientific Baltics“, UAB „Devbridge Group“, Škotijos karališkosios konservatorijos, Vilniaus ir Kembridžo universitetų, VšĮ „Rytų kovos menų centro“ atstovus. Sesiją, kaip įprasta, vainikuos baigiamasis koncertas Švč. Mergelės Marijos Krikščionių pagalbos bažnyčios amfiteatre.

„Pagrindinį dėmesį skirdami gabių moksleivių papildomam lavinimui pastebime, jog investicijos į mokslą išties atsiperka. Visi keturi šių metų Pasaulinės informatikos olimpiados Lietuvos komandos dalyviai yra NMA mokiniai. Tokių sėkmės pavyzdžių turime kasmet, nes NMA nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos, talentingiems mokiniams sudaro sąlygas mokytis pas geriausius Lietuvos ir kitų šalių dėstytojus bei mokytojus,“ – teigia L.Narkevičius.

NMA moksleiviais gali tapti 7–11 klasių gabūs vaikai iš bet kurios Lietuvos mokyklos. Įstoję į pasirinktą sekciją, mokiniai pradeda intensyvų mokymosi kursą, trunkantį visus mokslo metus. Jie periodiškai elektroniniu būdu gauna užduočių iš mokytojų ir dėstytojų. Mokymasis akademijoje gali trukti nuo 3 iki 6 metų.

Nacionalinę moksleivių akademiją yra baigę daugiau negu 1300 gabių Lietuvos vaikų. Kasmet NMA mokiniai parsiveža medalių iš tarptautinių olimpiadų, iškovoja prizinių vietų respublikinėse olimpiadose ir konkursuose, o absolventai išvyksta studijuoti į garsiausius pasaulio universitetus (Kembridžą, Oksfordą, MIT ir kt.) bei prisideda prie šalies intelektinio potencialo stiprinimo. 2015 metais NMA oficialiai tapo akredituotu Europos talentų centru, sertifikuotu ECHA (European Council Of High Ability). Akademija įsteigta 2004 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.