Kaunietės dukrai nesisekė skaityti – tai, kas įvyko po 4 mėnesių, prilygo stebuklui

Visuomenėje dar vis sklando mitai, kad jeigu vaikas blogai mokosi, tai reiškia, kad jis per mažai stengiasi arba kad jam reikia tiesiog praleisti daugiau laiko prie knygų. Tačiau tai gali būti klaidingas įsitikinimas. Jei vaikui sunkiau sekasi mokslai, būtina nustatyti tikrąsias priežastis.

 Labai daug valandų praleidau su dukrele bandydama ją išmokyti skaityti greitai, raiškiai, bet veltui.<br> 123rf nuotr.
 Labai daug valandų praleidau su dukrele bandydama ją išmokyti skaityti greitai, raiškiai, bet veltui.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2019, 4:40 PM, atnaujinta Mar 26, 2019, 9:03 AM

Moksliškai įrodyta, kad dažniausiai vaikai nuleidžia rankas tuomet, kai jiems pradeda nesisekti, kai gauna prastą pažymį. Todėl būtina žinoti, kodėl vaikui nesiseka, kokios to priežastys, ir jas metodiškai spręsti.

Sunkiai sekėsi skaityti

„Mano dukrai sunkiai sekėsi skaityti. Pastebėjau tai gana anksti, nes ir man pačiai lygiai taip pat buvo. Pradinėse klasėse man „strigo“ skaitymas. Labai daug valandų praleidau su dukrele bandydama ją išmokyti skaityti greitai, raiškiai, bet veltui. Visi matematikos žodiniai uždaviniai buvo jai kančia, iki tol, kol kas nors perskaitydavo sąlygą garsiai. Mokykloje taip pat pastebėjo šią problemą. Trūko pamokų ruošimo tempo. Supratau, kad reikia ieškoti pagalbos, taip toliau nebegali tęstis“, – pasakojo mergaitės iš Kauno mama Viktorija (vardas pakeistas).

Moteris apsidžiaugė internete radusi, kad intelekto lavinimo centras „Brain Gym“ jau yra ne tik Vilniuje, bet ir Kaune.

„Jau seniau domėjausi apie neribotas žmogaus smegenų savybes, buvau daug visko skaičiusi, tik nežinojau būdų, kaip pabudinti mąstymą, o tuo labiau – lavinti vaiką. Intelekto lavinimo centras „Brain Gym“ buvo mano atradimas. Supratau, kad jei ieškosiu kitų variantų, rezultatai bus tik prastesni“, – pasakojo Viktorija.

Atliko amerikiečių mokslininko testą

Mergaitei buvo atliktas amerikiečių mokslininko Keno Gibsono vardu pavadintas testas. Jis pats vaikystėje susidūrė su skaitymo sunkumais, tad ryžosi ieškoti problemų sprendimo būdų, kurie pagelbėtų visiems – tiek vaikams, tiek suaugusiems. Jis sukūrė unikalią metodiką „BrainRX“ , kuri stiprina visas 7 pagrindines kognityvines sritis, atsakingas už smegenų veiklą.

„Atlikus testą ir išsiaiškinus, ką tiksliai reikia koreguoti, dukra pradėjo mokytis. Rezultatai stebina! Mergaitė pasikeitė, įgavo optimizmo, pasitikėjimo savimi. Jau maždaug po mėnesio tokių kryptingų treniruočių pasikeitė vaiko būdas. Pirmiausia, ką pastebėjau, tai dukra susidomėjo dokumentika. Jai pradėjo patikti dokumentiniai filmai apie gamtą, techniką, ekologiją, ir juos ji pradėjo man atpasakoti, kaip įdomų dalyką“, – pasikeitusiu mergaitės elgesiu stebėjosi Viktorija.

Skaito 12 kartų greičiau

„Vėliau pastebėjau, kad pamokėles padaro greičiau, jau nesėdi prie namų darbų ir ilgai negalvoja, tai yra, sukoncentruoja ilgiau dėmesį ir nesiblaško. Na, o dėl skaitymo – tai rezultatai puikūs! Vos per keturis mėnesius pasiekta tiek daug. Anksčiau per vakarą sunkiai perskaitydavo vos vieną puslapį, o dabar – apytiksliai dvylika ir viską papasakoja. Skaitymo tempas ženkliai pagerėjo. Stengtis, žinoma, dar yra kur, bet noriai pradėjo skaityti savarankiškai“, – dukros pasiekimais džiaugiasi mama.

Moteris pastebėjo, kad per tuos keturis treniruočių mėnesius pagerėjo dukros atmintis. Anglų kalbos žodžius mergaitė išmoksta greičiau, jie ilgiau išlieka atminty.

„Mokykloje užduotą eilėraštį taip pat išmoko gana greitai. Viskas tik į gerą pusę. Jei kas nors manote, kad viso to galite išmokyti vaiką namuose, labai klystate. Tai „Brain Gym“ sistemingų treniruočių, pritaikytų pagal kiekvieno vaiko individualius poreikius ir kryptingo darbo rezultatas“, – tvirtina Viktorija.

Intelekto lavinimo centre „Brain Gym“ vienas treneris dirba su vienu vaiku individualiai. Darbas vyksta pagal vaiko tempą, kuris pamažu vis greitinamas ir užduotys sunkinamos.

„Vaikas nejaučia diskomforto, kad kažko nesugeba, ir visada kyla aukštyn. Trenerės labai puikios, kantriai išdėsto, paskatina, paragina dirbti. Labai dėkoju visai „Brain Gym“ komandai, o ypač trenerei Martynai, ilgiausiai ir kantriausiai dirbusiai su mano mergaite. Tai tiesiog profesionalus darbas su vaiku. Jei vaikui kažkas nesiseka mokykloje, nespėja su bendraamžiais, nepagalvokite, kad vien reikalaudami iš vaiko savarankiško darbo, pasieksite gerų rezultatų. Palikite tai profesionalams. Manau, kad džiaugsitės gerais vaiko pasiekimais, tik nenuleiskite rankų. Vaikai yra didžiausias mūsų turtas, kai jie bus laimingi ir jūs jausitės gerai“, – patarimais dalijasi Viktorija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.