Aštuonmetis nesugebėjo ruošti pamokų – viskas pasikeitė per kelis mėnesius

Dažnai tėvai skundžiasi, kad namų darbų ruošimas jų vaikams – sudėtingas ir varginantis procesas, neretai sukeliantis nereikalingą įtampą, susierzinimą ar net nepasitikėjimą savimi.

 Adomas nuolat skųsdavosi, kad nieko nesupranta.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Adomas nuolat skųsdavosi, kad nieko nesupranta.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2019, 10:02 AM

Su tokiomis problemomis susidūrė ir aštuonmečio Adomo (vardas pakeistas) tėvai. Visą laiką jie jautė atsakomybę ir rūpestį padėti savo sūnui ruošti namų darbus, kadangi jis skųsdavosi, kad nieko nesupranta.

Grįžusiems po darbų tėvams spręsti matematikos užduotis ir daryti kitus namų darbus kartu su vaiku – rimtas iššūkis, reikalaujantis daug laiko ir pasiaukojimo. Todėl Adomo tėvai ėmė gilintis ir domėtis, ar tikrai taip turi būti, ar įmanoma, kad vaikas pats norėtų savarankiškai mokytis? Kaip kitos šeimos sprendžia tokias problemas?

Klausinėjo tėvų atsiliepimų

„Ieškojau informacijos internete. Taip radau intelekto lavinimo centrą „Brain Gym“. Daug skaičiau apie šį centrą, nagrinėjausi programas, klausiau tėvų atsiliepimų. Žinoma, kažkiek kankino nežinomybė, bet pagalvojus apie vaiką, apie bet kokią pagalbą jam, visgi užsiregistravome pirminei konsultacijai. Labai greitai sulaukėme atsakymo ir jau netrukus patekome į pirmąjį susitikimą“, – pasakoja Adomo mama.

„Brain Gym“ centre jos sūnui buvo atliktas amerikiečių mokslininko Keno Gibsono vardu pavadintas kognityvinių gebėjimų testas. Mokslininkas sukūrė unikalią metodiką „BrainRX“ , kuri stiprina visas 7 pagrindines kognityvines sritis, atsakingas už smegenų veiklą.

„Testo atsakymų irgi nereikėjo ilgai laukti. Mums viską nuodugniai išaiškino, parodė, kurias silpnąsias vaiko puses reikėtų stiprinti. Aišku, testo rezultatai mūsų nenudžiugino, bet kažko panašaus ir tikėjomės. Tad svarbiausia buvo ryžtis spręsti vaiko problemas. Testas – tai tik pradžia, o paskui mūsų laukė kelių mėnesių intensyvios protinių sričių treniruotės“, – dalinasi vilniečio mama.

Moteris džiaugėsi, kad kelis kartus per savaitę jų vaikas tikrai noriai eidavo į užsiėmimus, nebuvo jokių atsikalbinėjimų. Užsiėmimai jam patiko, labiau priminė žaidimus nei pamokas.

„Jam patiko bendravimas su trenere. Ir pirmiausia, ką pastebėjome, tai po kelių savaičių vaikas pats pradėjo ruošti namų darbus. Tai mums buvo didelis pasiekimas! Šis kasdieninis rūpestis nukrito nuo mūsų pečių!“ – džiaugiasi Adomo mama.

Greičiau atlieka užduotis per pamokas

Per visą šį laiką Adomas perskaitė nemažai knygų, kas jam buvo irgi labai sunku, nes noro skaityti iki šiol neturėjo. Tėvai džiaugiasi, kad pagerėjo sūnaus atmintis.

Kitus vaiko pasiekimus pastebėjo mokytoja – Adomas ėmė lengviau spręsti matematikos uždavinius, greičiau ir paprasčiau atlikti kitas užduotis per pamokas.

„Labiausiai mus džiugina paskutinio mėnesio rezultatai. Pagerėjo vaiko pažymiai. O aš matau didelę nuostabą mokytojų veiduose. Tai didžiausias įvertinimas ir džiaugsmas ne tik mums – tėvams, bet ir vaikui. Geri pažymiai skatina pasitikėjimą savimi, motyvuoja vaiką, kad ir jis viską gali. Mano, kaip mamos, širdyje lyg kažkas atslūgo, pasidarė lengviau ir ramiau... Žinau, kad lemiamu momentu priėmėme teisingą sprendimą dėl vaiko ateities. Ir tai tik visko pradžia. Gera pradžia. Didelis ačiū „Brain Gym“ komandai nuo mūsų šeimos!“ – nuoširdžiai dėkoja Adomo mama.

Greiti ir reikšmingi pokyčiai

Tyrimai patvirtino, kad visų klientų, kurie pagal programą „BrainRx“ mokosi ilgiau nei metus, įgūdžių vidurkis pakyla iki 96 proc.! Tai tikrai stulbinantys rezultatai, kuriuos pasiekti reikėtų mažiausiai kelerių metų.

Įvertinus 17,998 klientų kognityvinių įgūdžių testus, didžiausia pažanga buvo pastebėta IQ, ilgalaikės atminties, dėmesio, girdimos medžiagos apdorojimo, logikos ir samprotavimo srityse.

Mokymosi sutrikimą turinčių 2003 vaikų rezultatai baigus programą: IQ padidėjo nuo 25 iki 48 proc., apdorojimo greitis – nuo 26 iki 41 proc., girdimos informacijos apdorojimas – nuo 30 iki 54 proc., vaizdo apdorojimas – nuo 41 iki 57 proc., dėmesio išlaikymas – nuo 34 iki 55proc., ilgalaikė atmintis – nuo 23 iki 45 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.