Kauniečių vaikams parinkti vardai stebina: kai kuriuos tariant galima nusilaužti liežuvį

Kauniečių išmonė suteikiant naujagimiams vardus vis labiau stebina. Šįmet registruoti mažyliai pavadinti ir populiariais, ir neįprastais vardais. Tėvai atžalas pavadina ir taip, kaip patys sugalvoja.

Netrūksta vaikų vardų, kuriuos tariant galima nusilaužti liežuvį.<br>123rf nuotr.
Netrūksta vaikų vardų, kuriuos tariant galima nusilaužti liežuvį.<br>123rf nuotr.
Kauno miesto savivaldybės Klientų aptarnavimo ir informavimo skyriaus vedėja Agnė Augonė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno miesto savivaldybės Klientų aptarnavimo ir informavimo skyriaus vedėja Agnė Augonė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Netrūksta vaikų vardų, kuriuos tariant galima nusilaužti liežuvį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Netrūksta vaikų vardų, kuriuos tariant galima nusilaužti liežuvį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 7, 2020, 3:23 PM, atnaujinta Mar 7, 2020, 3:36 PM

Kaune šįmet įregistruota 476 vaikai – 261 berniukas ir 215 mergaičių. Nemaža dalis kauniečių vardų atspindi šalyje vyraujančias tendencijas. Mažyliai vadinami dešimtmetį populiarumo neprarandančiais vardais. Bet netrūksta ir tokių vardų, kuriuos tariant galima nusilaužti liežuvį.

Vieni neįprastus vardus vaikams suteikiantys kauniečiai nori, kad jų atžalos būtų kviečiamos populiarių filmų ar knygų veikėjų vardais. Kiti siekia, kad mažyliai turėtų išskirtinį vardą, todėl jį sugalvoja, dažniausiai sudėdami pirmuosius abiejų tėvų vardų skiemenis. Treti vaikams duoda su gamtos reiškiniais susijusius vardus.

Kauno miesto savivaldybės Klientų aptarnavimo ir informavimo skyriaus vedėja Agnė Augonė patvirtino, jog dėl mišrių santuokų ir migracijos daugėja mūsų ausiai neįprastų iš užsienio atkeliavusių vardų.

Kauniečiai mergaitėms šįmet rinko tokius retus vardus kaip: Agata, Emrita, Edinga, Milta, Safyra, Sniegė, Steisė, Uma, Miranda. Tarp nedažnai girdimų berniukų vardų – Merkys, Vilis, Atlantas, Aristas, Hugas, Antaris, Emiras, Gytautas.

„Šiais metais jau keli kauniečiai pakeitė vardus. Savarankiškai tai galima padaryti nuo 16 metų. Kai kurie pasirinko retus vardus. Pavyzdžiui, Aurimas pakeitė savo vardą į Nazarijaus, o Karolis – į Denio“, – pasakojo vedėja.

Pernai mažosioms kaunietėms dažniausiai tėvai rinko Amelijos vardą. Antroje vietoje pagal populiarumą – Austėja ir Gabija. Trečioje – Sofija.

Populiariausi berniukų vardai Kaune buvo Herkus, Lukas, Markas, Matas, Tauras, Jokūbas, Dominykas, Jonas.

Kauniečiai savo atžaloms davė ir mažai girdėtus Fėlės, Mangilės, Adėjos, Keilos, Kimos, Perlos, Noelos, Ailos, Tumilijos vardus. Tėvų fantaziją atspindi ir turbūt pirmąsyk registruotas mergaitės vardas Kedra Uršulė.

Tarp retų berniukų vardų – Akselis, Devinas, Svenas, Auksis, Gojus, Brainas, Arnijus, Stardas, Ritas, Reimanas, Eronas, Gideonas, Tumas, Vainoras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.