Vaizdo įraše - blogiausi visų laikų kontracepcijos būdai

Organizacija „EngenderHealth“, kuri rūpinasi kontracepcijos propagavimu „trečiojo pasaulio“ šalyse, prieš porą dienų išplatino vaizdo įrašą, kuris bematant tapo savotiška interneto sensacija. Vaizdo įraše parodomi blogiausi visų laikų kontracepcijos būdai.

Prie kojos pririštos žebenkšties sėklidės.<br>Youtube nuotr.
Prie kojos pririštos žebenkšties sėklidės.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2014, 6:31 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 7:40 PM

Žmonija nuo seno ieškojo būdų kontroliuoti gimstamumui. Kai kurie jų – ypač egzotiški. Pavyzdžiui, ar ryžtumėtės po romantiško pasimatymo išgerti stiklinę mėnulio šviesos, sumaišytos su maltomis bebro sėklidėmis? Tokį metodą naudodavo Kanados moterys iki 18 a. vidurio.

3 tūkst. metų prieš Kristų senovės egiptiečiai kaip spermicidą (cheminę medžiagą, dedamą į vaginą prieš sueitį ir nužudančią spermą) naudojo mišinį iš krokodilo išmatų ir medaus.

Tuo tarpu viduramžiais Europoje moterys tikėdavosi apsisaugoti nuo nėštumo, per seksą prisirišdamos sau prie kojos žebenkšties sėklides.

Buvo naudojami ir geriami kontraceptikai. 17 a. prancūzės tikėjo, kad nuo nėštumo jas apsaugos stiklinė svogūno sulčių.

Bet bene pats nuodingiausias kontracepcijos būdas buvo naudojamas senovės Graikijoje – čia moterys gerdavo kalvių vandenį, prisodrintą švino.

Kad apsisaugotų nuo nepageidaujamo nėštumo, moterys į makštį kišdavosi pačius keisčiausius daiktus – pavyzdžiui, antpirštį.

Net keletą šimtmečių buvo naudojami prezervatyvai iš kiaulių žarnų.

Keistų kontracepcijos būdų būta ir XX amžiuje. Amerikietės septintajame dešimtmetyje po lytinio akto spermą iš makšties išplaudavo su putojančia „Coca cola“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.