G taškas tebuvo mitas, bet yra kita orgazmą garantuojanti sritis

Yra keletas dalykų, kurie nors ir nematomi, tačiau daugelis trokšta tikėti, jog jie egzistuoja – vienas iš tokių yra G taškas. Deja, žurnale „Urology“ paskelbtas naujas tyrimas atskleidžia, kad šis stebuklingas „mygtukas“ neegzistuoja.

Moters anatomija gali drastiškai pasikeisti, priklausomai nuo hormonų ir partnerio varpos dydžio.<br>123rf nuotr.
Moters anatomija gali drastiškai pasikeisti, priklausomai nuo hormonų ir partnerio varpos dydžio.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-02 10:05, atnaujinta 2018-01-28 22:13

Tačiau yra ir gera naujiena – egzistuoja kita struktūra, kuri, pasak mokslininkų, vaidina svarbiausią vaidmenį vaginaliniame orgazme.

Apie „nepagaunamąjį“ G tašką netyla kalbos jau kelis dešimtmečius, nuo tada, kai šeštajame dešimtmetyje vokiečių ginekologas Ernstas Grafenbergas sukūrė šį terminą, aptikęs ypač jautrią vietą ant priekinės makšties sienelės.

Nuo tada visi puolė tos vietos ieškoti, pirkt sekso žaislus, skirtus jai stimuliuoti, bandyti sekso pozicijas, kurių tikslas – pataikyti tiesiai į stebuklingąjį tašką. Ar naujausi tyrimai reiškia, kad visa tai daryta be reikalo?

Ne visai. „Problema su terminu „taškas“ yra tokia, kad žmonės verčiami galvoti, jog yra galimybė atrasti mygtuką, ir jį paspaudus jūs patirsite orgazmą, - sako tyrimo bendraautorė, profesorė Emmanuele Jannini iš Romos Tor Vergata universiteto. - Bet ne kartą buvo pademonstruota, kad toks mygtukas iš viso neegzistuoja. Nėra moters kūne jokio konkretaus objekto, kuris gali sukelti vaginalinį orgazmą. Bet tai nereiškia, kad apskritai nieko nėra“.

Jeigu jūs tikite G taško egzistavimu (ir esate patyrę tai patvirtinančius orgazmus), tuomet nesijaudinkite – jūsų makštis nėra iliuzinė. E.Jannini pabrėžia, kad esama tyrimų, demonstruojančių, kad moterys gali patirti orgazmą keletu skirtingų būdų, pradedant klitorio simuliacija, baigiant įsiskverbimu į makštį, o kai kurios moterys sako patiriančios orgazmą net per spenelių stimuliaciją.

Bet, pasak šio tyrimo, vaginaliniai orgazmai kyla dėl sudėtingos struktūros, kurią stimuliuojant galima pasiekti įspūdingą malonumą. Čia veikia ne vienas taškas, o sąveikauja keletas taškų. Šiam dalykui, kuris, kaip manoma, yra vaginalinio orgazmo priežastis, mokslininkai pasiūlė naują pavadinimą.

Šią struktūrą jie pavadino klitouretrovaginaliniu kompleksu (CUV), ir apibūdino kaip sąveiką tarp klitorio, šlaplės ir priekinės makšties sienelės (kur, kaip paprastai manoma, įsikūręs paslaptingasis G taškas).

Kaip visos šios trys vietos stimuliuojamos vienu metu? Pasitelkę echoskopiją, mokslininkai atrado, kad klitoris yra kur kas daugiau nei vienas mažas mygtukas, apie kurį jūs žinojote. Jis turi „svogūnėlius“, kurie plyti jūsų viduje iš abiejų makšties pusių. Egzistuoja teorija, kad, spaudžiant priekinę makšties sienelę, stimuliuojami ir vidiniai klitorio „svogūnėliai“ bet aplinkiniai šlaplės audiniai. Viso to rezultatas – laukinis orgazmas.

Daugelis moterų aiškina, kad G taško orgazmas yra gilesnis ir intensyvesnis už klitorinį orgazmą. Mokslininkai paaiškina, kodėl. Kai dalyvauja daugiau organų, į tą sritį suteka daugiau kraujo, tačiau tyrimai rodo ir kitką – kad, stimuliuojant CUV kompleksą, smegenys labiau reaguoja, lyginant su klitorio stimuliavimu.

Bet ar mes tai vadinsime G tašku, ar CUV kompleksu, paslaptis išlieka – kodėl vienos moterys tai patiria, o kitos – ne?

„Vyrų genitalijų anatomija beveik visuomet yra tokia pati, o moterų genitalijų anatomija visai kitokia. Yra skirtumai ne tik tarp vienos moters ir kitos, bet ir tos pačios moters viduje“, - aiškina E.Jannini.

Tyrimas rodo, kad kai kurios moterys turi trumpesnį atstumą tarp klitorio ir makšties angos – tai yra akivaizdus privalumas. Dar įdomiau – kad jūsų pačios anatomija gali drastiškai pasikeisti, priklausomai nuo hormonų ir jūsų partnerio varpos dydžio.

Pavyzdžiui, tam tikromis mėnesio dienomis jūsų klitoris gali padidėti kelis kartus, o makšties sienelės – išsiplėsti, kad tilptų didesnė varpa. Tai sukuria įspūdį, kad kai kurios moterys gali patirti tai, ko kitos negali, ir paaiškina, kodėl kai kuriomis dienomis jūs galite patirti tai, ko negalite kitomis.

Ar galima pasinaudoti šia moksline informacija, kad pasiektumėte vaginalinį orgazmą? Galbūt. Išbandykite sekso pozas, geriausiai stimuliuojančias jūsų makšties priekinę sienelę, pavyzdžiui, šuniuko pozą ar „mergina ant viršaus“ - pastaruoju atveju šiek tiek atsiloškite atgal.

Jeigu jaučiate spaudimą, bet nepakankamą, pabandykite papildomai stimuliuoti klitorį (savo rankomis, jo rankomis, nedideliu vibratoriumi), kad malonumas išsiplėstų ir į vidinius jūsų klitorio „svogūnėlius“.

Tačiau atsiminkite, kad kiekvienos moters anatomija skirtinga, tad nesijaudinkite, jeigu jums šitai netiko. Patartina pabandyti suprasti save, ir po šiek tiek eksperimentų jums pavyks pajusti CUV kompekso, G taško, ar kaip tai bepavadintume, malonumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.