Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Mokslininkai nustebo: tiek laiko trunka tobulas seksas

Seksas turi didžiulę įtaką, bet jis gimdo ir daugybę prasimanymų, iš tikrųjų trikdančių harmoningo seksualumo vystymąsi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-09 16:41, atnaujinta 2018-01-19 14:20

Fredericas Saldmannas knygoje „Geriausias vaistas – Jūs pats!“ („Tyto alba“, 2014) pastebi, kad pakankama lytinės sueities trukmė priskiriama prie jautrių temų, dėl kurių poros patyliukais nerimauja. „Kai kurie iš mūsų apie tai kalbame laisvai, kiti tylime, bet visais atvejais šis klausimas sklando ore“, - rašo F.Saldmannas. Siūlome paskaityti jo knygos ištrauką:

Kanadiečių ir amerikiečių mokslininkai, profesoriai Corty ir Guardiani, atliko tyrimą aiškindamiesi, kokia yra ideali sueities trukmė. Ji skaičiuojama nuo įsiskverbimo į vaginą akimirkos iki sėklos išsiveržimo. Po to poros užrašydavo laiką, kada tai įvykdavo, ir pakomentuodavo, kokį seksualinį pasitenkinimą patirdavo.

Tyrėjus rezultatai labai nustebino. Poros 3–7 minučių sueitį įvertino kaip priimtiną, 7–13 minučių – kaip pageidaujamą. Sueitys, trunkančios 1–2 minutes, joms atrodė per trumpos. Eksperimento dalyviai manė, kad sueitis, trunkanti 10–30 minučių ar daugiau, yra per ilga.

Šio tyrimo duomenys laužo stereotipus apie idealią – 20 minučių – lytinių santykių trukmę. Vadinasi, ilga sueitis neatitinka tyrimo dalyvių patirto malonumo kriterijų; „per daug“ tapo „geriau“ priešu. Šie duomenys svarbūs siekiant tobulos seksualinės pusiausvyros.

Tiesą sakant, daug porų neatitinka šios normos. Tai skatina neviltį, nusivylimą, net depresijos epizodus save nuvertinant.

Žmonės ima manyti, kad ką nors daro blogai, nors jie viską daro puikiai!

Tačiau kartais būtina, atsižvelgiant į biologinę ir fiziologinę tikrovę, viską sugrąžinti į savo vietas. Kai kuriems iš mūsų tai padeda atsikratyti kaltės jausmo, labiau mėgautis seksualiniu ryšiu, nesistengiant pasiekti neįmanomų rezultatų. Tai irgi vienas iš gyvenimo džiaugsmo ir laimės raktų.

Šiais laikais viso pasaulio mokslininkai yra stropiai ištyrinėję, kas yra įsimylėjimas. Šių laikų magnetinio rezonanso tomografo (MRT) skeneris, pasinaudojant naujausiomis technologijomis, leidžia sužinoti, kas vyksta įsimylėjėlių smegenyse. Išsamus biologinis tyrimas leidžia iššifruoti išskiriamų medžiagų savybes tuo metu, kai įsimylėjėliai susitinka arba mylisi.

Ir pagaliau sužinome, kad įsimylėti pakanka penkiasdešimties sekundžių, ir tai apima dvylika skirtingų smegenų sričių.

Būklė, kai įsimylima, sukelia stiprią euforiją, prilygstančią kvaišalų poveikiui. Meilės filtras veikia ir kitaip – tai paveikus skausmo malšinimo mechanizmas.

Stanfordo universiteto tyrėjai įrodė, kad matant mylimą žmogų skausmas mažėja kaip nuo vaistų, tik be šalutinio poveikio ir pavojaus prie to priprasti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.