Seksologas: „Nenoras mylėtis neturi tapti keršto priemone“

Vienas nori, daro spaudimą, o kitas ieško, kaip išsisukti. Nevienodas seksualinis apetitas – problema, su kuria susiduria dauguma porų.

Tas, kuris nenori mylėtis, savotiškai valdo padėtį – seksą jis gali naudoti kaip būdą partneriui nubausti.<br>123rf nuotr.
Tas, kuris nenori mylėtis, savotiškai valdo padėtį – seksą jis gali naudoti kaip būdą partneriui nubausti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė, „Lietuvos rytas“

Jan 24, 2015, 11:07 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:43 AM

Tuo įsitikinęs vilnietis seksologas Viktoras Šapurovas. Teoriškai didžiausias vyrų seksualumas būna jaunystėje – nuo 15 iki 25 metų. Moterų – nuo 35 iki 45 metų.

Poroms tik susituokus, paprastai vyras nori dažniau mylėtis, žmona – mažiau. „Jis nori, prašo, pyksta. Ji nežino, kur dėtis nuo jo noro“, – aiškino seksologas. Vėliau vaidmenys gali pasikeisti vietomis.

Seksualinį apetitą taip pat veikia įvairios gyvenimo aplinkybės. Kartais jis būna dirbtinai išaugęs, jeigu žmogus dėl kokių nors vaikystės patirčių bijo būti atstumtas, o bendraujant su partneriu jam trūksta dvasinio, psichologinio artumo.

Seksas yra viena svarbių šeimos gyvenimo dalių, ir tokie neatitikimai gali apkartinti santykius. Kuri pusė – nuolat prašanti ar nuolat išsisukinėjanti – kenčia labiau, priklauso nuo asmenybių.

Tas, kuris nenori mylėtis, savotiškai valdo padėtį – seksą jis gali naudoti kaip būdą partneriui nubausti. Tačiau kitas tokioje pat situacijoje gali jausti kaltę, kad nenori mylėtis, bijoti partnerio spaudimo, agresijos ar neištikimybės.

Pagrindinis principas ieškant sprendimų – tie sprendimai turi būti taikūs. „Neretai būna, kad vyras, kurio žmona santuokos pradžioje atsisakinėjo sekso, vėliau, jos norui išaugus, o jo sumažėjus, ima kerštauti“, – sakė V.Šapurovas. Labai svarbu išvengti tokių kerštu pagrįstų santykių.

Ką gi daryti?

1. Kurkite psichologinį ir dvasinį artumą. „Dauguma žmonių nesugeba kurti ir palaikyti ilgalaikių artimų santykių, nes patys yra užaugę problemiškose šeimose“, – pabrėžė seksologas. Tokiu atveju pagelbėti gali psichoanalitikas.

2. Siekite, kad kiekvieną arba beveik kiekvieną kartą abu patirtumėte orgazmą. „Ypač tai pasakytina apie moteris, – teigė V.Šapurovas. – Vyras, matantis, kad jo partnerė nepatiria orgazmo, turi suprasti, jog kažkas vyksta ne taip.“

Moteris turėtų patirti orgazmą 80 proc. atvejų, o likusius 20 proc. – bent jau malonų susijaudinimą. Jeigu taip nėra, neverta tikėtis, kad ji norės mylėtis. Tokiu atveju reikėtų spręsti lytinio gyvenimo problemas. Padėti gali ir seksologas.

3. Jeigu netrūksta dvasinio artumo, dėl orgazmo viskas gerai, bet vis tiek vienam partnerių sekso norisi dažniau nei kitam, reikėtų naudoti papildomas pasitenkinimo priemones.

„Jeigu moteris nenori mylėtis, bet mato vyro norą, ji turi jam padėti. Ji gali jį masturbuoti, jis gali masturbuotis jos akivaizdoje, liesdamas jos kūną. Gali būti daug techninių sprendimų, kaip moteris nesimylėdama gali dalyvauti vyro pasitenkinimo procese, taip išvengiant susvetimėjimo ir nuoskaudos“, – kalbėjo seksologas.

Tas pat galioja ir tais atvejais, kai aktyvesnė yra moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.