Neignoruokite nešvankių minčių – jos gerina atmintį!

Kiekvienam žmogui į galvą šauna įvairių minčių, kartais jos būna labai nešvankios. Kai tik užklumpa tokios mintys, dauguma žmonių bando kuo greičiau atsikratyti šios nuodėmės ir galvoti apie kur kas svarbesnius dalykus. Tačiau ar tikrai reikia vyti tokias mintis į šalį? Ar žinote, jog būtent jos gali pagerinti atmintį?

Ed Cooke jau daug metų tiria žmonių atmintį.<br>123rf.com nuotr.
Ed Cooke jau daug metų tiria žmonių atmintį.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-17 12:04, atnaujinta 2018-01-12 23:55

Apie nešvankių minčių įtaką mūsų atminčiai rašo portalas milionkobiet.pl.

Nuodėmingos mintys bei seksualinės fantazijos – argi tai asocijuojasi su atminties gerinimu? Mūsų visuomenė neretai priima tai kaip gėdingą elgesį, apie kurį nevertėtų kalbėti. Tokiai nuomonei prieštarauja Ed Cooke (dar vadinamas atminties ekspertu), kuris tikina, jog nešvankios mintys gali padėti įsiminti ne vieną itin svarbų dalyką.

Kaip tai veikia? Mintys, susijusios su seksu yra labai lengvai įsimenamos, todėl reikėtų daryti taip – sukurkite savo mintyse seksualų paveikslą arba įsivaizduokite kokį nors erotinį veiksmą, tai gali būti ir jūsų mėgstamiausia sekso poza.

Tokios mintys sukelia daug emocijų, be to, jums jas priimti bus kur kas lengviau nei sausus faktus ar informaciją. Tada su savo „nešvankybėmis“ susiekite kokį nors dalyką, kurio negalite įsiminti.

Ed Cooke jau daug metų tiria žmonių atmintį. Ilgametė darbo patirtis jam įrodė, kad nuogumas, įvairios intrigos bei tabu dalykai – tai, į ką žmonės atkreipia dėmesį, kurį vėliau nelengva nukreipti.

Todėl mintys, susijusios su aukščiau išvardintais dalykais turi panašų poveikį – svarbiausia visa tai tinkamai suderinti. Jeigu tinkamai „prisegsime“ mūsų vaizduotėje kažką intriguojančio su sudėtinga informacija – viskas pavyks.

Galite tai padaryti sąmoningai arba netikėtai, vos užklupus įkyrioms ir nešvankioms mintims. Vėliau stebėkite, kokių pasiekimų pasieksite. Yra nemaža tikimybė, kad su laiku jūsų sudėtingą informaciją įsiminti bus labai paprasta. O galbūt tapsite atminties ekspertu?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.