Pasimylėkite atsibudę: rytinis seksas išvaduos net nuo migrenos

Kamuoja galvos skausmas? Nesukite nugaros savo partneriui. Pasimylėkite. Tyrimai rodo, kad seksas padeda sumažinti nemalonius simptomus. Vienos studijos rezultatai buvo ypač stulbinantys.

Net 60 procentų tyrimo dalyvių, kentėjusių nuo migrenos priepuolių, patvirtino, kad po sekso galvos skausmai gerokai apmažėjo.<br>123rf nuotr.
Net 60 procentų tyrimo dalyvių, kentėjusių nuo migrenos priepuolių, patvirtino, kad po sekso galvos skausmai gerokai apmažėjo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:33 PM

Meilės žaidimai pakelia ne tik nuotaiką, pasitikėjimą savimi, bet ir sumažina skausmą. Tai tvirtina naujausi amerikiečių mokslininkų atlikti tyrimai.

Ne be priežasties dauguma mūsų apie seksą per dieną pagalvojame nuo dešimties iki devyniolikos kartų (priklausomai nuo lyties). Seksas mums padeda gerai jaustis. Todėl mes jo trokštame, apie jį svajojame ir praleidžiame nemažai laiko bei pastangų, ieškodami tinkamo sekso partnerio.

Už patiriamą malonumą sekso metu atsakingas dopaminas – nervų sistemoje veikianti cheminė medžiaga, kuri aktyvuoja smegenų centrus, atsakingus už malonumą. Būtent dėl dopamino, gaunamo su narkotinėmis meždiagomis, daugybė žmonių sunkiai atsikrato sveikatą žalojančios priklausomybės.

Kamuoja galvos skausmas? Nesukite nugaros savo partneriui. Pasimylėkite.

Tyrimai rodo, kad seksas padeda sumažinti nemalonius simptomus. Vienos studijos rezultatai buvo ypač stulbinantys. Net 60 procentų tyrimo dalyvių, kentėjusių nuo migrenos priepuolių, patvirtino, kad po sekso galvos skausmai gerokai apmažėjo. Tad jei jus kamuoja migrena, neatsisakyti sekso ir rytais.

Kai kurie moksliniai tyrimai tvirtina, kad seksas veikia ir kaip antidepresantas. Į be prezervatyvų besimylinčių moterų kūną po sekso patenka įvairių medžiagų, kurios turi su depresija kovojančių savybių.

Pavyzdžiui, estrogenas ir prostaglandinas. Tačiau jei jūsų su partneriu nesieja labai rimti santykiai, nesaugiu seksu neužsiimkite. Taip išvengsite lytiniu būdu plintančių ligų.

O pagerinti nuotaiką yra ir kitų būdų. Malonumo centrus suaktyvina šokoladas, kofeinas.

Po meilės žaidimų kartais pasijuntate melancholiškai? Nesijaudinkite. Tai nieko neįprasto. Vieno tyrimo metu buvo pastebėta, kad maždaug trečdalis moterų kažkuriuo metu po sekso pajunta liūdesį. Tiesa, to priežastys kol kas neaiškios.

Parengė Ernesta Vinevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.