Kodėl pažintis su lemtinga moterimi dažniausiai pražūtinga?

Kristinos erotizmo vertę sudaro jos dvasingumas. Čia svarbiausias vaidmuo tenka akims.Ji niekuomet neapsinuogina, bet tik vienu žvilgsniu gali pavaizduoti nepadorų nuogumą. Ji ekrane gali tik šypsotis, o policija areštuos filmą už pornografiškumą. Kas ši pavojinga moteris? Tai – Karmen. Tačiau aistringos čigonės vardu psichologas Andrius Kaluginas savo knygoje „Complexus Amoris“ pavadino seksualinį kompleksą.

Karmen kompleksą turinčios moters gundymo sugebėjimai stulbinantys ir žiaurūs. Lemtingoji moteris azartiškai privers vyrą įtraukti ją į savo pasaulį.<br>123rf.com nuotr.
Karmen kompleksą turinčios moters gundymo sugebėjimai stulbinantys ir žiaurūs. Lemtingoji moteris azartiškai privers vyrą įtraukti ją į savo pasaulį.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 23, 2015, 5:44 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:07 PM

Iš viso knygoje yra pateikta per 100 įvairių kompleksų. Karmen (fatalinės moters) komplekso esmė: „Ribų man nėra.“

Karmen kompleksą turinčios moters įdvasintoje erotikoje yra kažkas pavojinga ir demoniška, nes šis erotizmas sklinda pro bet kokį rūbą. Ji nėra amorali, tai pavojinga stichinė liga. Ji pražudo vyrus ne iš piktos valios, o jos atsisveikinimo bučinys (kai ji bučiuoja vyrą, kurį nušovė) jaudina labiau, negu visų pamestų skaistuolių ašaros.

Tikros istorijos ir laiškų fragmentai

Rasa, 30 metų. Nesu žvaigždė ar pasipūtėlė, bet vyrai kažkodėl manęs bijo. Neseniai pas mus į šokių studiją atėjo naujas vaikinas. Aš palaukiau, paskui nusprendžiau, kad laikas veikti, patykojau jį vieną, pasiūliau kartu nueiti į prabangią pirtį, ir daviau jam savo vizitinę kortelę. Kitą dieną jis nebeatėjo. Tiesiog dingo! Pasakykite, kas manyje yra gąsdinančio?

Daug kalbėjomės su Rasa, kol paaiškėjo, kad ji turi ir nesąmoningai pasitelkia Karmen kompleksą.

Santykiuose su vyrais Karmen kompleksas pasireiškia modeliu: „Aš – didžiausia tavo gyvenimo intriga ir gražiausias nuotykis, bet turi už tai sumokėti pačią aukščiausią kainą, kokią tik gali.“ Tai aukščiausios prabos nepasotinama seksualinė vampyrė.

Pasitikinti savimi, išsilavinusi, stilinga, paslaptinga, gerai uždirbanti, nežinanti pralaimėjimų (arba jų nepripažįstanti), nereikalaujanti papildomų teisių, nestovinti eilėje.

Jos nevaržo aplinkinių nuomonės, tradicijos, stereotipai, taisyklės ir dorovės principai.

Klastingoji, ji šaltakraujiškai išnaudoja vyrus savanaudiškiems tikslams, iščiulpia iš jų energiją ir pinigus, išardo šeimas. Ir daro tai su neslepiamu pasitenkinimu, pasimėgaudama savo valdžia stipriajai lyčiai.

Fatalinė moteris nėra beširdė kaip sirena ar kirkė, kuri suvilioja vyrus, o paskui be jokio gailesčio per dieną jų atsikrato. Karmen kompleksą turinti moteris neskuba, laikas visada būna jos sąjungininkas.

Vien suvilioti jai maža. Tai dama, kuri žino ne tik savo, bet ir to žmogaus, kuris bando tapti jos draugu ar meilužiu, vertę. Ši vertė atitinka maksimalią kainą, kurią vyras turi sumokėti už femme fatale meilę. Be sąžinės graužaties ji išsiurbs iš jo viską iki paskutinio lašo ir tik tada paliks.

Dažniausiai daro tai ne iš keršto, kaip Medėjos kompleksą turinti moteris, o dėl užgaidos.

Tokia moteris nesismulkina ir negaili laiko, nusiteikusi padaryti viską, kas įmanoma, dėl savo tikslo. Jokios ribos ir normos jai neegzistuoja.

Dažniausiai vyrai būna pakerėti šios moters išvaizdos ir neslepiamo erotiškumo, o moterims jis atspindi slaptą geismą – įrodyti nepriklausomybę ir pademonstruoti vyrams savo valdžią.

Nors stipriąją lytį tokie kerai traukia, net savimi pasitikintys vyrai prisibijo tokių moterų. Pateiksiu kelias pagrindines vyrų baimės priežastis.

Jaučiasi netobuli.

Pagrindinė priežastis, kodėl vyras nesusipažįsta su tokia mergina, yra banali baimė sulaukti neigiamo atsako. Netgi savimi pasitikintys ir materialiai nepriklausomi jaunuoliai retai pradeda pokalbį su gražuole, avinčia brangius batus, pasidariusia tobulą manikiūrą ir laikančia nešiojamąjį kompiuterį ant kelių.

Jiems jos atrodo neprieinamos, nepasiekiamos, prieš jas dažnas pasijaučia menkysta. Nors svajoja būti šalia tokios moters.

Jaunas vyras gali išdrįsti susipažinti su tokia dama tik esant stipriam emociniam sukrėtimui arba tuo laikotarpiu, kai jis labai savimi pasitiki, tarkim, po sporto užsiėmimų arba veikiamas alkoholio. Pastaruoju atveju vyras neturi jokių galimybių.

Bijo išgirsti žudančiai elegantišką „ne“.

Intriguojančio patrauklumo mergina, su kuria vyras praleido nuostabų vakarėlį ir tikėjosi pratęsimo, yra įpratusi atsisakyti pratęsimo maždaug tokia forma: „Šiandien aš prastos nuotaikos, gal kitą kartą.“ Tai, žinoma, nebūtinai pasitvirtins, tačiau tikimybė tikrai yra.

Kas verčia sprukti?

Solidus ir turtingas vyras žino, kad toks moters tipas gali būti mielas, švelnus, žavus, kuklus, supratingas, tačiau visada reiklus. Reiklumas – charakterio savybė, bauginanti vyrus.

Femme fatale – prabangi moteris. Vyrams derėtų žinoti: jei ji save prižiūri, nieko sau negaili, tokią kurs ir aplinką. Jos namuose bus geriausi daiktai, važinės tikrai ne penkiolikos metų senumo kledaru, drabužiai ir papuošalai bus aukščiausios kokybės, restoranai patys prabangiausi. Dažnai vyras išsigąsta, kad tokią katytę turėti namuose – brangus malonumas.

Pagrįsti įtarimai.

Vyrai (beje, ir moterys) nelabai tiki, kad tokia moteris viską gali susikurti pati. Jei ji – prabangi, už jos nugaros tuoj ieško turtingo rėmėjo, meilužio. Žinoma, dvidešimtmetei studentei avėti batus už 1500 litų ir tampyti tiek pat kainuojančią rankinę yra daugiau nei keista.

Tačiau jei moteriai 30–35 metai, jei ji investavo ne tik į išorę, bet ir į galvą, lavino ir tobulino savo dvasinį pasaulį, nieko nuostabaus, kad sugebėjo susikurti materialų pagrindą po kojomis. Nebent vyras jaučiasi bejėgis, negalėdamas nieko jai pasiūlyti – juk moteris viską turi.

Neskambina.

Savimi pasitikinti moteris kitą dieną po pažinties nesėdi ir nelaukia savo naujo visapusiškai patrauklaus draugo skambučio. O kodėl vyras neskambina? Vėl rankas pančioja ta pati baimė išgirsti neigiamą atsakymą dėl pasimatymo. Galop vyras padaro išvadą, kad geriau yra ją pamiršti, nei sulaukti nervų tąsymo telefonu, skambučiais ir žinutėmis.

Žeidžia.

Jei moteris neatsako į skambučius ar žinutes, tai vyrui bene pats baisiausias dalykas. Iš pradžių jis jaučiasi įsižeidęs, paskui ateina susierzinimas.

Džentelmeną stebina toks moteriškas elgesys, kai po vaišių, plaukiojimo drauge jachta, apsilankymo keliose vietose moteris atsisako pabučiuoti vyrą, nors tai būtų logiškas bendravimo tęsinys. Po tokio atsisakymo vyras jaučia pralaimėjimą – skausmą, kuris nepanašus į jokį kitą.

Šiuo atveju femme fatale naudojasi visu vyro kuriamu gėriu, bet pati nėra pasiryžusi nieko duoti. Tas šaltumas ir atsainumas, kartais padvelkiantis iš moters, irgi atbaido vyrus.

Viliojimo virtuozė.

Karmen kompleksą turinčios moters gundymo sugebėjimai stulbinantys ir žiaurūs. Skirtingai nuo Matos Hari kompleksą turinčios moters, ji nesieks prisitaikyti ir tokiu būdu sužavėti vyrą.

Priešingai, lemtingoji moteris azartiškai privers vyrą įtraukti ją į savo pasaulį (pomėgius, laisvalaikį, svajones, supažindinti su įtakingais draugais), žaisdama su džentelmeno savigarba ir savimyla.

Viena mano klientė, turinti Karmen kompleksą, sakydavo: „Jei vyriškis pasakoja apie vyną, priversiu jį vaišinti mane pačiomis prabangiausiomis rūšimis, kalba apie lauko tenisą – įkalbėsiu nuvežti į Vimbldono turnyrą, mėgsta jachtas – įsiprašysiu į kruizą, patinka prabangūs automobiliai – sutvarkysiu, kad tokį man padovanotų.“

Patekęs į karmen spąstus, vyras neturi jokių galimybių išsisukti su minimaliais nuostoliais. Jam lieka tik du variantai: gėdingai pasitraukti (bėgti kuo toliau) arba tenkinti intriguojančios gražuolės užgaidas, viršijant savo galimybes ir grimztant į prarają.

Pavadinčiau ją gundymo mašina, arba agregatu – be sąžinės ir atjautos. Lemtingoji moteris paverčia vyrus seksualiai priklausomais, išnaudoja, nualina, nuvertina jų vyriškumą. Jau daug aukų po jos kojomis, bet dar negana.

Atrodo, noras palikti vyriškį pliką basą – kone gyvybės eliksyras! Nuostabus lengvumas reikalauja pakartojimų.

Gyvenime ji arba patiria dar vieną avantiūrą (mirtinoje medžioklėje), arba ilsisi nuo vyrų.

Kas blokuojama

Silpnoji Karmen komplekso pusė – moteris susitelkusi tik į rezultatą ir nemoka pralaimėti. Blokuojama galimybė mėgautis (bet kokiu) procesu. Ji jaučiasi priklausoma nuo savo veiksmų rezultatų ir nebegali (nemoka) sustoti.

Taip ji tampa itin pažeidžiama. Ilgainiui viliojimo žaidimas tampa jai net ne rutina, o varginančiu darbu. Kyla emocinis ir fizinis nuovargis, o galiausiai – išsekimas.

Tikslo siekimas visiškai užgožia proceso malonumus. Mylintis taip pat svarbus tik orgazmas, visa kita tėra vaidyba.

Nors ji nuolat manipuliuoja, tačiau taip ir nepasiekia saugumo salelės bauginančiame pasaulyje. Moteris nujaučia, kad gundymo agregatas trapus ir neamžinas, ir išauš diena, kai jai prireiks nuoširdžių jausmų, o ne vaidybos, pagarbos, o ne manipuliavimo, draugystės, o ne dar vienos aukos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.