JAV tyrimas: daugiau sekso nepagerins santykių, bet tik blogins

Carnegie Mellon universiteto (JAV) mokslininkai atliko tyrimą, kuris atskleidė – porų raginimas dažniau mylėtis ne tik nepagerino jų santykių, bet juos net pablogino.

Psichologų nuomone, pernelyg dažnas mylėjimasis gali tik nuslopinti geismą ir mėgavimąsi kūniškais malonumais, taip pat pabloginti poros tarpusavio santykius.<br>123rf nuotr.
Psichologų nuomone, pernelyg dažnas mylėjimasis gali tik nuslopinti geismą ir mėgavimąsi kūniškais malonumais, taip pat pabloginti poros tarpusavio santykius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ANGLIJA.today

2015-05-17 07:06, atnaujinta 2017-11-28 09:23

Tyrimo autoriai įspėjo, kad poros, kurios tikisi pagerinti santykius dažnesniu seksu, turėtų susimąstyti. Naujo tyrimo išvados gali būti jiems netikėtos, nes dažnesnis mylėjimasis nepadidina poros laimingumo. Tuo tarpu daugelyje knygų rašoma, kad intensyvesnis seksualinis gyvenimas gali sugrąžinti aistros kibirkštį prastėjantiems santykiams.

Psichologų nuomone, pernelyg dažnas mylėjimasis gali tik nuslopinti geismą ir mėgavimąsi kūniškais malonumais, taip pat pabloginti poros tarpusavio santykius, rašo ANGLIJA.today

Carnegie Mellon universiteto tyrime dalyvavo 64 poros, kurių amžius siekė nuo 35 iki 65 metų.

Pusei tyrime dalyvavusių porų buvo liepta nieko nekeisti savo seksualiniame gyvenime, o kitai pusei – padvigubinti lytinių aktų kiekį. Vėliau visos poros buvo apklaustos, siekiant ištirti šių porų laimingumą ir mėgavimąsi seksu.

Tyrėjai išsiaiškino, kad tos poros, kurioms buvo liepta dažniau mylėtis, patyrė aistros ir seksualinio mėgavimosi nuosmukį. Įdomiausia, jog porų aistra sumažėjo vien dėl liepimo dažniau užsiimti seksu, o ne dėl pačių porų noro intensyvinti savo lytinį gyvenimą.

Nepaisant išvadų, tyrimo autoriai mano, kad dauguma porų seksu užsiima per mažai. Tinkamais būdais skatinant intymų gyvenimą įmanoma sustiprinti partnerių santykius. Vienas tinkamiausių būdų – sukurti aplinką, galinčią įžiebti aistrą.

Tyrimas buvo paskelbtas „Journal of Economic Behaviour and Organisation“ žurnale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.