7 keisti faktai, kurių dar nežinojote apie masturbaciją

Masturbacija sena it žmonija. Visais laikais žmonės žinojo, kaip save patenkinti. Jei jus domina sekso žaisliukų ir masturbacijos istorija – štai keletas įdomių faktų.

Antikos laikais moterys malonumą patirdavo padedamos duonos lazdelių.<br>123rf nuotr.
Antikos laikais moterys malonumą patirdavo padedamos duonos lazdelių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 7, 2015, 11:05 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 8:25 PM

XVIII amžiuje škotų vyrai buvo subūrę grupinio masturbavimosi klubą „Beggar‘s Benison“. Škotai į šį klubą susirinkdavo pasiklabėti apie seksą, pavalgyti, išgerti ir drauge masturbuotis. Norinčiųjų patekti į šį klubą pirmiausia laukdavo keistas išbandymas – naujokams tekdavo vienas priešais kitą ant lėkščių „sudėti“ savo penius ir uždengti juos servetėlėmis.

Antikos laikais moterys malonumą patirdavo padedamos duonos lazdelių. Šiam tikslui jos būdavo kepamos itin kietos. Vietoj lubrikatoriaus išmoningosios graikės naudodavo alyvuogių aliejų.

Seniausias pasaulyje dildo (dirbtinė varpa) rasta Vokietijoje. 28 tūkstančius metų skaičiuojantis falas 20 centimetrų ilgio ir 3 centimetrų ploto. Akmeninis sekso žaisliukas rastas uolose šalia pietinės Vokietijos miesto Ulmo.

Senovės egiptiečiai tikėjo, kad Saulės dievas Atumas sukūrė pasaulį masturbuodamasis, o jo ejekuliacijos rezultatas – Nilo upė. Anot kai kurių istorinių šaltinių, būtent todėl faraonai iškilmingai masturbuodavosi šalia upės.

Pronografija – nieko nauja. Australijos olose galima išvysti 28 tūkstančius metų senumo nešvankius piešinius. Jų aptikti galima ir Prancūzijos bei Ispanijos olose.

Manoma, kad senovės romėnai masturbuodavosi tik kaire ranka.

Pirmasis elektrinis vibratorius išrastas 1883—aisiais. Tiesa, išradimo autoriaus daktaro Josepho Mortimerio Granville pirminis tikslas buvo kitoks. Jis siekė, kad naujasis jo išradimas padėtų moterims ir vyrams pašalinti raumenų įtampą.

Parengė Toma Aleksėjūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.