7 maisto produktai, kurie pažadins jūsų seksualinį apetitą

Niekas nebesiginčyja, kad maisto kvapas, skonis, emocijos ir seksualinė patirtis susiję. Tad kodėl nepaaštrinus savo seksualinio gyvenimo šiais seksualumą žadinančiais produktais?

Šokolado sudėtyje yra daug cheminių medžiagų, sukeliančių euforiją.<br>123rf nuotr.
Šokolado sudėtyje yra daug cheminių medžiagų, sukeliančių euforiją.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2015, 7:25 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 7:28 PM

Artišokai. Dėl savo formos ši daržovė laikoma afrodiziaku. Seksualumo jai prideda ir tai, kaip valgomas artišokas – paėmus dantimis išbraukiamas visas minkštimas. Savaitgalio vakarienei paruoškite džiūvėsėliais, ančiuviais, sūriu ir įvairiomis žolelėmis įdarytus artišokus.

Austrės. Manoma, kad šis maisto produktas seksualus vien dėl to, kaip jis valgomas. Tačiau ne tik. Austrėse yra cinko, kuris siejamas su padidėjusiu spermos gaminimu.

Chorizo dešra. Taip, ši tradicinė ispaniška dešra įkaitins ne tik gomurį. Raudonoje mėsoje yra daug cinko ir baltymų, kurie padidina testosterono kiekį kraujyje. O jis, kaip žinia, žadina aistrą. Chorizo dešra puikiai tiks ir kaip užkandis, ir salotų priedas. Jei netingite, nustebinkite antrąją pusę troškiniu ar sriuba su šia dešra.

Figos. Šie vaisiai jau senų senovės laikomi erotiškais vien dėl savo išvaizdos, kuri primena moters lyties organus. Figose taip pat gausu geležies ir kalio, kurie gerina fizinę ir seksualinę sveikatą. Šviežiomis figomis gardinkite salotas, picas. Keptos ar grilyje ruoštos figos puikiai tinka su ožkos sūriu, aviena.

Kokosų aliejus. Jis ne tik pagardins bet kokį patiekalą. Jis labai skaniai kvepia ir gali atstoti net patį geriausią lubrikantą. Tad turėkite jo visuomet šalia.

Medus. Taip, šis gardėsis taip pat turi afrodiziako savybių. Jame yra vitamino B, kuris skatina testosterono ir estrogenų gamybą kraujyje. Jau antikos laikais dėl sužadinamo libido medų vertino graikai bei romėnai. Todėl jei mylimajam ar mylimajai kepsite pyragą, negailėkite į jį įdėti šio auksinio saldėsio.

Šokoladas. Mokslininkai nesutaria, ar išties šokoladas toks stiprus afrodiziakas kaip teigiama. Tačiau niekas nesiginčys, kad drauge valgyti šokoladą labai romantiška ir malonu. Vien tai, kaip jis tirpsta burnoje...

Be to, šokolado sudėtyje yra daug cheminių medžiagų, sukeliančių euforiją. Jei norite ko nors šventiškiau nei paprasta šokolado plytelė, drauge pasigaminkite šokoladinį pudingą, suflė, arba tiesiog ištirpinkite šokoladą ir į jį merkite braškes, figas ar kitus vaisius ir mėgaukitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.