Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

10 patarimų, kaip padidinti lytinį potraukį

Seksualinio potraukio sumažėjimas gali padėti kryžių bet kuriems meilės santykiams. Kaip sugrąžinti buvusią aistrą?

Į savo kasdienius užrašus įtraukiame darbo susitikimus, draugų gimtadienius, vizitus pas gydytojus, bet kodėl neįrašius į šį sąrašą sekso?<br>123rf nuotr.
Į savo kasdienius užrašus įtraukiame darbo susitikimus, draugų gimtadienius, vizitus pas gydytojus, bet kodėl neįrašius į šį sąrašą sekso?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2015, 5:58 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 10:40 AM

Libido ( iš lotynų kalbos – potraukis, aistra) – froidizmo sąvoka. Psichoanalizės pradininkas Sigmundas Freudas libido laikė lytinių potraukių, daugiausia nesąmoningų, visuma.

Libido gali sutrikdyti minimalios gyvenimo permainos, nenumatytos aplinkybės, vaistų vartojimas ir nervinis sukrėtimas.

Be to, Kalifornijos universiteto tyrimai parodė, kad aktyvus ir visavertis intymus gyvenimas išsaugo jaunystę, padeda gerai išsimiegoti naktimis ir net turi poveikį ilgaamžiškumui. Rašo portalas „elle.ru“.

Ir galų gale, kodėl tokio malonumo reikėtų savanoriškai atsisakyti!

1.Dažniau vaikščiokite į pasimatymus.

Jeigu planuojate „linksmai praleisti šeštadienio vakarą“ ir nusileidžiate tam, kad vilkėdami pižamas kartu žiūrėsite televizorių, galite numušti netgi minimalų seksualinį potraukį.

Dažniau su mylimuoje susiruoškite į pasimatymą, netgi jei esate susituokę 15 metų. Nebūtinai sugalvoti beprotišką scenarijų – eiti į kiną ar romantiškai pavakarieniauti restorane pakaktų, kad vėl įžiebtumėte aistrą.

2.Sekite hormonus.

Hormoniniai pokyčiai mūsų organizme turi didelę seksualiniam gyvenimui. Prigesusios aistros priežastimi gali būti, pavyzdžiui, kontracepcinės tabletės: jos sumažina testosterono gamybą organizme, ir dėl to sumažėja libido.

Net jeigu jūs ir nevartojate vaistų, o seksualinis apetitas sumažėjęs, gali būti sutrikusi hormonų veikla.

3.Pasidalinkite namų ruošos rūpesčius.

Po sunkios darbo dienos grįžus namo tenka įsilieti į darbus namuose: paruošti vakarienę, patikrinti, kaip vaikai paruošė pamokas.

Partnerių artumas atsiduria antrame plane. Kad pasyvūs seksualiniai santykiai netaptų įpročiu, pasidalykite buities rūpesčiais perpus – būsite laimingesni ne tik miegamajame, bet ir už jo ribų.

4.Nustatykite draudžiamą teritoriją.

Daugeliui šeimų tapo įprasta, kad į jų lovą vaikai ir gyvūnai ropščiasi kada nori. Taip neturėtų būti. Todėl pati romantiškiausia vieta namuose praranda seksualinę aurą ir tampa bendra. Stop!

Padėkite tašką tokiai tradicijai ir sugrąžinkite sutuoktinių guoliui buvusį erotinį statusą. Tai jums padės atsipalaiduoti ir eiti teisingu keliu puoselėjant seksualinį gyvenimą.

5.Seksą įtraukite į svarbiausių reikalų sąrašą.

Į savo kasdienius užrašus įtraukiame darbo susitikimus, draugų gimtadienius, vizitus pas gydytojus, bet kodėl neįrašius į šį sąrašą sekso? Sutikite, tai – romantiškiausias požiūris, kuris dar – ir veiksmingas.

Tai reiškia, kad jūs įsipareigojate išsaugoti aktyvų seksualinį gyvenimą ir neieškosite pasiteisinimų.

6.Nusiraminkite.

Kasdienės stresinės situacijos: darbas, vaikai, bėgantis kranas vonioje turi daug didesnę įtaką jūsų seksualiniam gyvenimui negu įsivaizdavote.

Reaguodamas į neigiamas emocijas organizmas kovoja su stresu gamindamas daugiau kortizolio, o šis hormonas reguliuoja libido. Pasistenkite rasti paprastą būdą išvalyti dvasią ir protą – išsimaudykite vonioje arba valandėlei išsitieskite ant sofos su knyga.

7.Valgykite afrodiziakus.

Tyrimai rodo, kad kai kurie vitaminai arba natūralūs produktai gali padidinti seksualinį aktyvumą. Avokadai, migdolai, braškės ir austrės – tai keli produktai, kurie padės sukurti žaismingą nuotaiką meilės žaidimams.

8.Stebėkite savo nuotaikas.

Seksualinio potraukio sumažėjimas gali būti santykių problema, kuri nusidriekia toli už miegamojo durų. Tai gali būti jūsų organizmo reakcija dėl nepasitenkinimo nereikšmingais dalykais („Ji vėl sumaišė mūsų dantų šepetėlius!“) arba dėl daug rimtesnių problemų, tarkim, nepakankamo bendravimo.

Tikriausia, jūsų santykiams galėtų padėti profesionalus šeimos psichologas. Jeigu esate tikri, kad santykių problemos susiveda į seksą, galima būtų pasieškoti sertifikatą turinčio seksologo.

9.Eikite kartu į žygį.

Arba pabėgiokite, eikite kartu į treniruočių salę arba kulinarijos kursus. Bet koks jus siejantis pomėgis arba užsiėmimas sustiprins emocinį ryšį, padidins pasitikėjimą ir, žinoma, padidins potraukį.

Tyrimai parodė, kad poros, kurios turi bendrų pomėgių, žymiai dažniau yra patenkintos savo seksualiniu gyvenimu.

10. Įsiklausykite į savo kūną.

Kartais libido sumažėjimas – vienas rimtų ligų simptomų. Jeigu sumažėjus potraukiui, jūs priaugote svorio, išsausėjo oda, slenka plaukai, vargina nuovargis – neįgnoruokite jums siunčiamų organizmo signalų!

Tai gali būti susiję su skydliaukės sutrikimais. Kraujo tyrimas patvirtins arba atmes diagnozę. Žemas libido gali būti susijęs ir su kitais sutrikimais, pavyzdžiui, depresija arba chronišku nuovargiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.