Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

6 įdomūs faktai apie vibratorius

Vibratorius – šiandien galime jų rasti bet kurioje erotinių prekių parduotuvėje, tačiau – kaip buvo anksčiau? Ar tema apie vibratorius buvo tabu? O galbūt skyrėsi vibratorių paskirtis? Ką pakeitė laikas, o kas išliko net ir bėgant metams?

Vibratorius puikiai tinka masažui atlikti.<br>123rf.com nuotr.
Vibratorius puikiai tinka masažui atlikti.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2015, 4:03 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 11:26 AM

Portalas papilot.pl paskelbė 6 faktus apie vibratorius

1. Vibratorius – manipuliatorius?

Šiuolaikiško vibratoriaus prototipas atsirado jau XIX amžiaus antroje pusėje. Tuomet Amerikietis G. Tayloris išrado „manipuliatorių“ – tai buvo vibruojantis įrenginys. Jis buvo naudojamas tik gydymo įstaigose – moterys vibracijos pagalba galėdavo atsipalaiduoti. Pirmasis vibratorius, kurį galima buvo naudoti namie, buvo atsirado 1902 metais. Tai buvo vienas pirmųjų mažų elektrinių prietaisų – tuomet dar nebuvo lygintuvo, siurblio!

2. Funkcija – gydyti ir raminti

Vibratoriai buvo naudojami isterijai gydyti. Reikėtų paminėti, jog Didžiojoje Britanijoje isterija kankino net pusę moterų. Moteriškoji isterija buvo gydoma įvairiais būdais – masažo voniomis, jojimu arba manualine stimuliacija, kurią atlikdavo gydytojai. Pagrindinis tikslas buvo pasiekti orgazmą (tai dabar jau vartojame šį žodį) ir numalšinti isterijos simptomus. Šią istoriją puikiai perteikia filmas „Isterija – romantiška vibratoriaus istorija“.

3. Puikiai tinka masažui atlikti

Kita teorija yra tokia – vibratoriai buvo sukurti masažams, kurie neturi nieko bendro su erotika. Bent jau taip manė pats tikrojo vibratoriaus išradėjas J.Mortimeris Granvillis. Bet kokiu atveju – vibratorius buvo išrastas tam, kad moteris galėtų būti pamaloninta. Ir bėgant metams, šis tikslas nepasikeitė. Tyrimų rezultatais nustatyta, jog vibratoriai gali būti naudojami ne tik vidinei, bet ir išorinei stimuliacijai – masažui. Vibratorius puikiai gali atlikti gero masažuoklio funkcijas.

4. Populiaresnis už skrudintuvą

XX amžiaus pradžioje amerikiečių šeimininkės pamilo elektrinius vibratorius. Iki 1917 metų amerikiečių namuose buvo daugiau vibratorių nei skudintuvų. Anksčiau vibratoriai buvo dažnai reklamuojami – tai nieko nestebino. Spalvos vyravo ryškios – geltona, oranžinė, žalia.

5) Propagavimas

Po karo vibratoriai buvo paslėpti giliai spintose, su mintimi, jog galima bus juos vėl ištraukti per feministines bangas 70 bei 80 metais. Neįtikėtina, tačiau organizacijos, kurios kovojo su AIDS, propagavo ne tik prezervatyvus, bet ir vibratorius.

6) Seriale – vibratorių nauda

Serialas „Seksas dideliame mieste“ taip pat propaguoja vibratorius. Viena pagrindinių herojų tampa priklausoma nuo rožinės spalvos vibratoriaus, o draugės drąsiai kalbėjo apie vibratorių naudą. Deja, tačiau dauguma žmonių vis dar mano, jog vibratoriai skirti tik vienišoms moterims – tai netiesa. Tyrimai parodė, jog vibratorius naudoja poros, kurios nori paįvairinti savo lytinį gyvenimą, atgaivinti intymius santykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.