Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

3 dalykai, kuriuos kiekviena moteris turi padaryti po sekso

Net jei žinote, ką daryti prieš seksą ir jo metu, yra didelė tikimybė, kad nežinote, jog yra veiksmų, kuriuos turėtumėte atlikti po lytinio akto. Jie gali padėti pagerinti santykių kokybę ar net nustatyti ligą, kai ji dar yra ankstyvoje stadijoje. Jei susidomėjote – šiame straipsnyje rasite 3 dalykus, kuriuos turėtumėte padaryti po sekso.

Tikriausiai girdėjote, kad išvengsite šlapimo trakto infekcijos, jei po sekso nueisite į tualetą.<br>123rf nuotr.
Tikriausiai girdėjote, kad išvengsite šlapimo trakto infekcijos, jei po sekso nueisite į tualetą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2015, 8:00 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 6:22 PM

1. Jei reikia, nueikite į tualetą.

Tikriausiai girdėjote, kad išvengsite šlapimo trakto infekcijos, jei po sekso nueisite į tualetą – sakoma, kad taip nuplausite E. coli bakterijas, kurios lytinio akto metu pateko į makštį. Pasak tyrimų, viena iš penkių moterų per visą gyvenimą bent kartą patiria šią nemalonią infekciją, rašo huffingtonpost.com. Kai kurioms moterims ši problema tampa daug dažnesnė.

Tačiau ginekologijos profesorė Lauren Streicher teigia, kad kalbos, jog iš karto po sekso bėgti šlapintis naudinga, yra tik mitas.

Tai reiškia, kad po lytinių santykių bėgti į tualetą nebūtina – jei prieš tai darydami palauksite 20 minučių ar ilgiau, infekcijos rizika nepadidės.

2. Apgalvokite tai, kas įvyko, o tada apie tai kalbėkite.

Nuo pradžios iki galo mintyse ir vėl išgyvenkite neseniai įvykusį seksą. Jei jis buvo puikus, pagalvokite apie tai, kodėl jis jums taip patiko, o tada pasakykite partneriui, kurie prisilietimai ir judesiai labiausiai jus jaudino.

„Tai – geriausias laikas apie tai kalbėtis, nes vėliau galite nerasti tam tinkamos progos,“- sakė psichiatrijos, psichologijos, akušerijos ir ginekologijos profesorė iš JAV Kristen Carpenter.

Tačiau jei viskas vyko ne per geriausiai, geriau apie tai pasikalbėti vėliau, patarė ji.

Be to, sakoma, kad intymumas metu po sekso gali padėti palaikyti geresnius santykius. Pasak vieno tyrimo, rezultatas pastebimas po 90 dienų: visos poros jautėsi geriau, jei ir po sekso vienas kitam rodė meilę – mylavosi arba romantiškai šnekučiavosi.

Tyrime buvo rašoma, kad jie po trijų mėnesių iš sekso ir santykių gaudavo daugiau malonumo.

3. Nuspręskite, ar jaučiamas diskomfortas – normalus.

Kartais mylintis skauda. Viena pagrindinių priežasčių – makšties išsausėjimas. Skausmas gilesnėje dalyje jaučiamas ir dėl kitų priežasčių, pavyzdžiui vidurių užkietėjimo, raumenų spazmų ar dėl to, kad partneris užkliudė vieną iš kiaušidžių – taip gali nutikti ovuliacijos metu, nes kiaušidės dėl to laikinai padidėja.

Tačiau jei nemalonūs pojūčiai pasikartoja kiekvieną kartą mylintis ar labai dažnai, tai nėra normalu, ypač jei skausmas tęsiasi kelias valandas, net jei seksas nebuvo labai energingas.

Jei taip būna, pasikalbėkite su gydytoju – tai gali būti kiaušidžių cistų, fibroidų, endometriozės ar, retesniu atveju, vėžio simptomas.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.