V.Šapurovas: kaip laiko persukimas paveiks jūsų intymų gyvenimą?

Šį savaitgalį Lietuvoje įvedamas žiemos laikas. Ar susimąstėte, kad prisidėjusi viena valanda gali būti skiriama romantiškam laiko praleidimui su partneriu šiltoje lovoje? O kodėl gi ne?

Jei moterys nešaltų, tai sekso visai nebūtų.<br>123rf nuotr.
Jei moterys nešaltų, tai sekso visai nebūtų.<br>123rf nuotr.
Individualiosios psichologijos analitikas, seksologas Viktoras Šapurovas.<br>D.Umbraso nuotr.
Individualiosios psichologijos analitikas, seksologas Viktoras Šapurovas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gerda Morozovienė

Oct 23, 2015, 8:50 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 5:16 AM

Juk vėstant orams taip ir norisi prisiglausti prie mylimojo ir su juo mėgautis rudens darganomis arba į stiklą barbenančiais lietaus lašais. Ar įvedamas žiemos laikas turi įtakos lytiniams santykiams, papasakojo individualiosios psichologijos analitikas, seksologas Viktoras Šapurovas.

Seksas moterims – dėl šilumos

V.Šapurovas sakė, kad moterys nuolat šąla ir tai yra normalu dėl jų kūno sandaros ypatybių. „Nuo mažesnės raumenų masės priklauso šilumos pojūtis, mat raumenys artikuliuoja šilumą. Taigi, nuolatinis šalčio pojūtis daro įtaką moterims, todėl jos vis dažniau nori prisiglausti, būti su mylimuoju apsikabinus, lovoje sušilti“, – teigė seksologas.

Jis juokėsi, kad jei moterys nešaltų, tai sekso visai nebūtų. „Kalbant rimčiau, žiemos sezono metu 30 % sekso motyvas gali būti šilumos poreikis“, – sakė jis.

Kur žiemą mylisi poros, kai lauke šalta? V.Šapurovas sakė, kad žiemą paprastai žmonės renkasi šiltas patalpas ne tik dėl menko pasirinkimo. „Vietų mylėtis yra daug – galima mylėtis kelionių metu, net viešbučio kambarį valandai išsinuomoti, tačiau fiziologiškai lytinis aktas įvyks tik tada, kai partneriams bus šilta. Šaltoje aplinkoje vyras negali susijaudinti. Jei pora jus kūnišką diskomfortą, pasimylėti tikrai nepavyks“, – aiškino medikas.

Tamsoje – daugiau sekso

Pasiteiravus, ar pasijus teigiama įtaka porų seksui dėl įvedamo žiemos laiko, seksologas juokėsi. „Laikrodžio rodyklė, pasukta atgal, reikšmės turės tik sekmadienio rytą. Toliau papildomos valandos juk nebus. Žinoma, viena valanda lovoje tikrai į naudą. O dar pagalvokime ir apie tai, kad vakarai taps ilgesni ir tamsesni. Senais laikais, kai nebuvo elektros, mūsų senoliai mylėdavosi neturėdami ką veikti. Žmonės prisikūrendavo namus, užgesindavo žibalinę lempą ir užsiimdavo lytiniais santykiais“, – pasakojo V.Šapurovas.

Visgi smalsu, gal Lietuvoje yra vedama statistika, kiek kartų per savaitę mylisi poros, seksologas tikino, kad jokių skaičių nėra. „Nėra jokios normos, kiek rekomenduojama mylėtis. Svarbiausia, kad abu partneriai būtų patenkinti. Įtakos dažnai turi ir metų laikas, ir amžius, ir nėštumas bei užimtumas. Mylėjimosi dažnis – derybų klausimas tarp dviejų žmonių. Abu turi to norėti ir likti patenkinti aktu. Kad lytinis gyvenimas poroje būtų sėkmingas ir truktų ilgai, reikia siekti, kad moteris kiekvieną kartą būtų sujaudinta ir 80 % pasiektų orgazmą“, – patarė pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.