Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

15 didžiausių klaidų, kurias lovoje daro moterys

Daugelis moterų, gyvenančių reguliarų lytinį gyvenimą, kelia klausimą – kodėl joms nepavyksta mėgautis procesu, patirti tikrą malonumą ar savo partneriui tapti geriausia moterimi jo gyvenime. Galbūt kaltos jų daromos klaidos?

Kad po sekso nejaustumėte gėdos, sąžinės graužaties ir nemalonių jausmų, nereikia įtaikauti partneriui, kentėti tai, kas jums nemalonu.<br>123rf nuotr.
Kad po sekso nejaustumėte gėdos, sąžinės graužaties ir nemalonių jausmų, nereikia įtaikauti partneriui, kentėti tai, kas jums nemalonu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-15 14:13, atnaujinta 2017-10-04 08:49

1. Sekso subuitinimas

Poroms, kurios pakankamai ilgą laiką yra kartu, pradžioje buvusi romantika, susijusi su seksu, laipsniškai blėsta. Ir tai visai nereiškia, kad partneriai vienas kitam nusibosta ar tiesiog pasisotino – dažniausiai priežastis būna tai, kad seksas pradedamas suvokti kaip buities dalis. „Vakarienė, dušas, seksas“, – tvarkaraščio dalis. O juk mylėjimasis turi būti jausmingas ir lydimas gilių emocijų.

2. Seksualinis šantažas

Neretai moterys seksą naudoja praktiniams tikslams, taip pat ir šantažui. „Negrįši laiku po vakarėlio/ neprikalsi lentynos/ nenupirksi naujų batų – sekso nebus“, – tokius argumentus neretai galima išgirsti iš moterų lūpų. Bet anksčiau ar vėliau tokie pasakymai sukelia nepageidaujamas pasekmes – ir lova lieka šalta.

3. Atribojimas nuo kitų santykių

Seksas – ne tik fizinis procesas. Tai ištiso santykių spektro dalis – šalia draugystės, meilės, tarpusavio supratimo, interesų ir taip toliau. Intymų artumą su mylimuoju atskirti nuo šitų santykių – dažnai pasitaikanti moterų klaida.

4. Kompleksas „aš baisi“

Be abejo, mes neidealūs, visi turi išvaizdos trūkumų. Bet kai mylintis jūs nuolat galvojate apie tai, kas jumyse ne taip, „pametate pasakojimo giją“ ir negalite pakankamai atsipalaiduoti ir gauti bei suteikti malonumo.

5. Kompleksas „aš padori“

Intymi sfera todėl ir yra intymi, kad jos nebūtina aptarinėti, o juo labiau nepridera smerkti. Tiktai jūs kartu su savo partneriu galite nustatyti leistinas ribas, būdami dviese. Bet, nepaisant to, gana dažnai moterys mano, kad tos ar kitos variacijos lovoje – iškrypimo požymis ar yra tinkamos tik prastos reputacijos moterims. Mintis „tai nepadoru“ gali visiškai sugadinti tiek jūsų, tiek jūsų partnerio lytinį gyvenimą.

6. Partnerio pasiūlymų ir norų ignoravimas

Dažnai per seksą vyras duoda užuominų ar atvirai išsako savo norus – bet dažnai iš moters išgirsta „ne“. Net jeigu kas nors jums kelia pasibjaurėjimą ir jūs nenorite daryti tam tikrų dalykų, stenkitės parinkti tinkamus žodžius ar pasiūlykite kokį nors kompromisą. Pavyzdžiui: „Brangusis, aš nenoriu daryti šito, bet galėtume pabandyti tai“. Grubus atsisakymas verčia vyrą nerimauti, kad jūs jo nelabai trokštate ar kad jis viską daro ne taip. O tokios išvados neigiamai veikia visą intymų gyvenimą.

7. Tylėjimas, emocijų nebuvimas

Tylėti nevalia. Ir čia kalbama ne tik apie garsius riksmus, kaip iš filmų suaugusiesiems. Svarbu, kad vyras girdėtų ir suprastų, kaip jūs jaučiatės, jaustų jūsų emocijas, matytų reakciją į jo judesius ir veiksmus. Tas pats galioja ir kitu atveju – nereikia kentėti, jeigu jums nemalonu, skausminga, jūs jaučiate diskomfortą. Sekso paskirtis yra malonumas.

8. Neprisižiūrėjimas

Moteris, neprižiūrinti savęs, vargu ar sugebės patirti malonumą iš sekso. Juk norint mėgautis procesu, būtina mėgautis ir partneriu, ir savimi. Be to, visada malonu klausytis susižavėjusių komplimentų. O jeigu pamirštate depiliaciją, gražius apatinius – tuomet gražių žodžių skaičius gerokai sumažėja.

9. „Reikia būti, kaip visos“

Gana dažnai moterys sutinka užsiimti seksu, nepaisydamos savo norų ir sveiko proto, tiktai tam, kad būtų „kaip visos“. Be abejo, yra tam tikrų statistinių duomenų, draugės pasakoja apie savo „pasiekimus“ – tačiau tai pernelyg apibendrinta arba, priešingai, pernelyg subjektyvu. Kiekvienas atvejis labai individualus. Jeigu gulsitės į lovą su bet kuo vien tam, kad „kažkas taip daro“ – tai labai didelė klaida.

10. Praeities klaidos

Anaiptol ne visa seksualinė patirtis būna teigiama. Būna, kad kai kurių biografijos momentų nesinori net prisiminti – tai būna baisus nusivylimas. Bet pradedant intymius santykius su nauju partneriu nereikėtų iš karto galvoti apie savo praeities nesėkmes ir nuoskaudas. Tai, kas buvo – pražuvo, o dabar jūsų laukia kažkas naujo ir gražaus.

11. Lyginimas

„Būdavo ir geriau!“ – tokios mintys moteris aplanko po ne itin sėkmingų naktų. Bet lyginti skirtingus vyrus – visiškai beprasmis užsiėmimas: kažkas geriau sugeba vieną, kažkas – kitą. „Tempti į lovą“ visus savo praeities santykius, net jeigu kurie nors iš jų jūsų atmintyje paliko tik pačius geriausius įspūdžius, neverta.

12. Bereikalingas plepumas

Su pokalbiais nereikia perlenkti lazdos. Taip, išsakyti savo norus ir emocijas – labai svarbu ir reikalinga, bet per seksą nereikia plėtoti ilgų dialogų. Vargu ar vyras norės lovoje su jumis aptarinėti naują suknelę, problemas darbe ar jūsų draugės vyrą. Taip pat nereikia be reikalo komentuoti tai, kas vyksta, ar apsimestinai „patirti malonumą“, jeigu iš tiesų nieko panašaus nejaučiate.

13. Klaidingi pasirinkimai

Daug stereotipais besivadovaujančių moterų galvoja, kad jei vyras vyresnis – jis greičiausiai turi daugiau patirties. Arba priešingai – jeigu jis jaunas, tai energingesnis už vyresnio amžiaus vyrą. Šitaip padaromos pasirinkimo klaidos, po kurių seka nusivylimas: nusipiešusios idealų vaizdą, galiausiai jūs susiduriate su visiškai kitokia tikrove, kuri, kaip bebūtų apmaudu, nepanaši į jūsų fantazijas.

14. Lipimas per save

Kad po sekso nejaustumėte gėdos, sąžinės graužaties ir nemalonių jausmų, nereikia įtaikauti partneriui, kentėti tai, kas jums nemalonu, daryti, ko nesinori, ir lipti per save. Likite ištikimos savo norams, principams ir emocijoms – juk ir vyras vargu ar norėtų daryti tai, kas jums nesuteiks malonumo.

15. Per anksti – per vėlai

Pagal statistiką, moterys lytinį gyvenimą pradeda apytikriai 17 metų. Bet būna išimčių, kai kas tai padaro gerokai anksčiau, kai kas – vėliau. Bet kuriuo atveju tai turi būti savanoriškas ir laisvas sprendimas. Daug moterų, kurios jaunystėje skubėjo atsikratyti nekaltybės, nes „jau laikas“, sulaukusios brandesnio amžiaus kenčia nuo problemos „jau vėlu“ ir atsisako daugelio dalykų. Pavyzdžiui, nusprendžia, kad sulaukus 35 metų nepriimtina bandyti ką nors naujo, nes „jau vėlu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.