Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Moteris internetu vertė vyrus imituoti seksą: galas nepavydėtinas

„Aš apgaudinėdavau kvailus vyrus siūlydama jiems nuoga pašokti striptizą ir imituoti sekso aktą „Skype“, – prisipažino „sekso karalienė“ iš Filipinų. Moteris striptizo vaizdais ir seksualiais tekstais gundė ir vėliau šantažavo vakariečius.

M.Caparas-Regalachuelo prisipažino, kad ir ji pati dirbo kaip „kalbintoja“.<br>Instagram nuotr.
M.Caparas-Regalachuelo prisipažino, kad ir ji pati dirbo kaip „kalbintoja“.<br>Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2017, 6:46 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 3:57 PM

Niekingą savo „tarnybos“ paslaptį atskleidusi filipinietė papasakojo, kaip ji per kompiuterio kamerą gundė negudrius vyrus savo sukurtoje sekso per „Skype“ imperijoje. Maria Caparas-Regalachuelo, dabar apkaltinta jaunų, net 13-mečių, mergaičių išnaudojimu, sakė, kad tereikia pusvalandžio ir vakariečiai vyrai išsirengia ir imituoja seksualinį aktą.

Jos gauja kaltinama žmogžudyste po to, kai Škotijoje 2013-ųjų rugpjūtį mirė 17-metis Danielis Perry – mat jo internetiniai kankintojai sakė, kad geriau jau jis būtų miręs, rašo „Daily Mail“.

Aukas viliodavo feisbuke

Kalbėdama iš skurdžios Filipinų kalėjimo celės, gaujos vadeiva atskleidė, kad aukų jie ieškodavo feisbuke, joms siųsdavo seksualaus turinio žinutes ir kviesdavo susirašyti privačiai. Vyrams buvo rodomi iš anksto įrašyti vaizdo filmukai, kuriuose azijietės šokdavo striptizą, ir siunčiama gausybė flirtu persunktų žinučių.

M.Caparas-Regalachuelo prisipažino, kad ir ji pati dirbo kaip „kalbintoja“. Vis dėlto daugiausia tai buvo jaunos mergaitės, kai kurios vos 13-os, ir transseksualūs vyrai. Jie siųsdavo jau paruoštus tekstus, kad aukos užkibtų.

„Mes gundydavom juos, kad įsitaisytų patogiai ir siųsdavome iš anksto paruoštus tekstus“, – sakė gaujos vadeiva.

Galiausiai kalbintojos auką įkalbėdavo vaidinti sekso aktus per kamerą ir įkeldavo vaizdus į neskelbiamą „YouTube“ kanalą. Tuomet gaujos bosė susisiekdavo su auka ir grasindavo vaizdus išsiųsti jo šeimai ir draugams per feisbuką. Taip buvo reikalaujama susimokėti už tylą.

Vietoj seksualių azijiečių – jauni gėjai

Buvusi lūšnynų gyventoja M.Caparas-Regalachuelo, rugsėjį suimta jau antrą kartą, neigia esanti gaujos vadeiva. Ji tikino, kad yra tik paprasta „kalbintoja“, o ne imperijos bosė.

Pasakodama, kaip veikė apgaulė, teismo laukianti moteris atskleidė, kad paruoštų tekstų reikėjo būtinai, mat daugelis „kalbintojų“ vargiai kalba angliškai.

„Daugelis jų buvo jauni gėjai, tačiau jie kalbindavo aukas tik susirašinėdami ir rodydami iš anksto įrašytus vaizdus, todėl aukos nesuprasdavo, su kuo turi reikalų.

Užtekdavo vos 30 minučių pokalbio, kad žmonės prieš kamerą pradėtų daryti, ko prašomi. Po to, kai vaizdus įdėdavome į internetą, sumokėdavo beveik visi.

Man buvo gaila aukų. Vieną kartą savo aukai pasakiau: „Neflirtuok daugiau prieš kamerą. Matai, kas tada nutinka“. Vieną auką net užblokavau „Skype“, kad mano bosas daugiau pinigų iš jo nebereikalautų“, – pasakojo moteris, neprisipažįstanti, kad tas bosas – tai ji pati.

Aukas vadino kvailiais

Filipinietė gailėjosi to, ką darė ir sakė, kad jai dėl savo veiksmų yra gėda.

„Buvau siaubingai šokiruota, kai išgirdau, kas nutiko tam vaikinukui iš Škotijos. Nieko apie jį nežinau, bet man labai liūdna dėl to, kad šeima jį prarado“, – kalbėjo ji.

Valydamasi nuolat byrančias ašaras perpildytame Bulakano provincijos kalėjimo moterų bloke dienas leidžianti 5 vaikų motina pasakojo, kad kalėjime ji miega koridoriuje ir nuolat meldžia Dievo, kad ir vėl galėtų būti kartu su savo vaikais, bei prašo atleidimo.

„Prašau malonės, pasigailėjimo. Myliu savo vaikus, o užtraukiau jiems siaubingą gėdą. Pažadėjau jiems, kad mesiu internetinius nusikaltimus, būsiu su jais namuose ir įkursiu parduotuvę.

Kaip aš, jokių mokslų nekrimtusi moteris, galėjau suorganizuoti tokį kriminalinį verslą?“ – retoriškai vis klausė įkalintoji.

Tačiau paklausta, ką ji mano apie aukas, įklimpusius į tokią istoriją, moteris buvo atvira: „Jie yra kvaili. Jei kalbėčiausi su jais po to, kai pirmą kartą sumokėjo šantažuotojams, pasakyčiau, kad daugiau niekada taip nesielgtų. Patarčiau pasimokyti iš savo klaidų“.

Rado nenuginčijamų įrodymų

Moteris tikino, kad ji neturi nieko bendra su vaikino mirtimi Škotijoje. Mat ji „kalbintoja“ dirbusi tik aštuonis mėnesius, o uždirbusi iš savo veiklos, kol 2014-aisiais buvo suimta dėl škoto mirties, 800 tūkst. pesų (per 15 tūkst. eurų).

Tačiau buvo rasti svarūs šios moters veiklos gaujoje įrodymai. Vienas jų – jos 13-mečio sūnaus, apsidengusio banknotais, nuotraukos. Kitoje nuotraukoje matyti, kaip grupė „kalbintojų“ švenčia savo uždarbį Kalėdų vakarėlyje. Kompanija vilki marškinėlius, ant kurių šlovinama „bosė“ M.Caparas-Regalachuelo, pasivadinusi Ceecele (tai vienas iš jos slapyvardžių gaujoje).

Kibernetino nusikaltimo pelną – šantažu iš aukų išgautus pinigus – moteris, pasak kaimynų, investavo į automobilius ir namus. Ji nusipirko galybę mašinų ir net 10 namų netoli vietos, kur gyvena.

Vadeiva švaistėsi į visas puses: dalijo brangias dovanas (pavyzdžiui, plokščiaekranius televizorius, „iPhone“ mobiliuosius ir planšetes, „Samsung“ išmaniuosius ir pan.) kaip prizus vakarėliuose, pasakojo liudininkė.

Išdavikiškos nuotraukos buvo rastos feisbuko paskyrose, kuriomis naudojosi M.Caparas-Regalachuelo ir jos šeimos nariai, kai policija 2014-aisiais konfiskavo kompiuterius iš jos namų. Tyrėjai taip pat rado krūvą padirbtų ID kortelių, kurios buvo naudojamos surinkti šantažo pinigus iš Western Union pinigų pervedimo biurų.

Policija ištyrė, kad beveik 940 tūkst. eurų buvo persiųsta vienam Western Union pinigų gavėjui. Šiuos pinigus šantažo aukos siuntė devynis mėnesius, kol 2014-aisiais vadeiva buvo suimta.

Skelbiama, kad M.Caparas-Regalachuelo gauja šantažavo apie 500 aukų, kurie mokėjo nuo 230 eurų iki 17 tūkst. eurų. Gaujos reikalavimai nesiliaudavo tol, kol aukos nebeturėdavo pinigų arba nenueidavo į policiją.

Tarp kaltinimų, pareikštų šiai moteriai, buvo ir įtarimai, kad ji papirkinėjo pareigūnus, bet 2016-aisiais ji vėl buvo suimta, tuomet padidėjo tarptautinės teisėsaugos dėmesys jos nusikaltimams ir Filipinų pareigūnams.

Kalėjime naudojasi išmaniuoju

M.Caparas-Regalachuelo, kaip ir daugelis kitų turtingų kalinių, Filipinų kalėjime papirkusi prižiūrėtojus naudojasi išmaniuoju telefonu. Ji susisiekė su „Daily Mail“ norėdama paneigti kalbas, kad ji – gaujos vadeiva.

Naudodamasi feisbuko paskyra, sukurta Marie Celle Caparas vardu, ji pakvietė žiniasklaidą pasižiūrėti, kaip, kol ji kalėjime, ir toliau veikia neva jos vadovaujamas tinklas.

Kad ir kaip ten būtų, mažo kaimelio, kuriame gyvena apie 1500 gyventojų, kur veikė gauja ir gyveno jos lyderė, gyventojai pasakojo, kad M.Caparas-Regalachuelo tikrai buvo pagrindinis gaujos variklis.

„Tai yra skurdus kaimas, čia gyvena žmonės, atsikėlę iš lūšnynų. Tačiau aplink matome jaunimą, kuris rengiasi dizainerių kurtais drabužiais. 70 proc. šio kaimo žmonių pinigus gauna iš sekso pokalbių ir šantažo.

Skirtumas tik toks, kad areštavus bosę visi dirba ne iš jos namų, o kiekvienas iš savo. Tai vis dar tęsiasi, nes tai – lengvi pinigai. O vietoje kaip ši pinigai reiškia viską“, – pasakojo vietos gyventojas. Jis norėjo likti anonimiškas, mat labai bijo sekso gaujos susidorojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.