Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Šeši dažniausi mitai apie vyrų orgazmą

Moterys gali patirti kelis orgazmus iš eilės, o vyrams tai įmanoma? Ar vyrai gali suvaidinti orgazmą? Arba mirti, jeigu jų sėklidės pamėlsta? Kam spėlioti – juk urologai šiuos mitus gali patvirtinti arba paneigti.

 Vyrai gali imti manyti, kad jų penio dydis gali lemti tai, kokie geri jie gali būti lovoje, arba kad pirmalaikė ejakuliacija neišgydoma.<br> 123rf nuotr.
 Vyrai gali imti manyti, kad jų penio dydis gali lemti tai, kokie geri jie gali būti lovoje, arba kad pirmalaikė ejakuliacija neišgydoma.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-26 22:03

Kalbant apie seksualinę patirtį vienodų žmonių niekada nebus. Tačiau įsišakniję stereotipai gali priversti jus patikėti tikrovę ne visai atitinkančiais teiginiais seksualinės sveikatos tema ar tuo, kas yra normalu.

Pavyzdžiui, vyrai gali imti manyti, kad jų penio dydis gali lemti tai, kokie geri jie gali būti lovoje, arba kad pirmalaikė ejakuliacija neišgydoma.

Tiesa ta, kad abu šie teiginiai klaidingi.

Tad pasitelkus ekspertus reikia vieną kartą demaskuoti mitus, susijusius su vyrų seksualine sveikata ir pajėgumu lovoje.

Mitas: penio dydis turi įtakos lytiniam pasitenkinimui.

Mintis, kad kuo didesnis penis, tuo geriau, sklando jau seniai.

Bet urologas Jaminas Brahmbhattas iš Orlando (Florida, JAV) tikina, jog vyriško organo ilgis ir apimtis visiškai neatspindi to, kokį malonumą mylėdamasis patirs jis ar jo partnerė.

„Dauguma vyrų patenkinti savo penio dydžiu ir apimtimi, tačiau kai ima lygintis su tais, kokius pamato filmuose suaugusiesiems, jiems gali kilti nepasitikėjimo savimi jausmas“, – kalbėjo J.Brahmbhattas.

Kai pacientai jam ima skųstis dėl savo organų dydžio, medikas primena, jog suglebęs penis yra vidutiniškai 8,89 cm ilgio, o erekcijos metu – 12,95 cm ilgio.

Tačiau sveikas vyras, pasak urologo, net neatitinkantis šių standartų, dėl to neturėtų patirti mažesnio seksualinio pasitenkinimo.

Mitas: pamėlus sėklidėms galima mirti.

Be abejo, gali būti baisoka matyti pamėlusias sėklides, jausti jų ir penio skausmą bei diskomfortą, bet šie pojūčiai nesukelia mirtinos rizikos.

Taip nutinka, kai vyrui pasireiškia erekcija, ypač ilga ar pasikartojanti, po kurios neseka ejakuliacija (spermos išsiveržimas). Paprastai, kai vyras sužadinamas, sėklidės ir penis pritvinksta kraujo, tada įvyksta erekcija. Jei sperma išsilieja, kraujo lygis grįžta į normalią būseną, bet jei ne, sėklidės gali pamėlti.

Tad tai – ne liga, tad nereikia ir gydymo.

„Greičiausias būdas nuo to pasveikti – ejakuliuoti. Kiti būdai, tokie kaip ledo maišeliai ar kokie nors pratimai, apie kuriuos galima prisiskaityti forumuose, yra neefektyvūs ir nerekomenduotini“, – paaiškino urologas.

Jis pridūrė, kad panašūs simptomai gali būti juntami turint ir kitų lytinės sveikatos problemų, tad tokiu atveju reikėtų kreiptis į medikus.

Mitas: vyrai niekada neinscenizuoja orgazmo.

Kad vyrai pasiekia aukščiausią tašką, akivaizdžiai įrodo ejakuliacija. Bet J.Brahmbhattas sako, kad tai netrukdo vyrams suvaidinti orgazmo.

„Vyrai gali inscenizuoti orgazmą tiek garsais, tiek judesiais. Vienintelė problema – gali nesimatyti ejakuliacijos. Tačiau kaltę dėl to jie gali suversti esą vartojamiems vaistams ar kokiai nors sveikatos problemai“, – paaiškino urologas.

Mitas: vyrai vienu metu negali turėti kelių orgazmų. Kai kurios moterys, pasiekusios palaimos viršūnę, gali patirti kelis orgazmus iš eilės. O kadangi dauguma vyrų aukščiausiame taške ejakuliuoja, mažiau tikėtina, kad tos pačios sueities metu jie tai vėl patirs. Tačiau, pasak sekso tyrinėtojo Justino Lehmillerio, tai dar nereiškia, kad tai neįmanoma.

Vyrai patiria tik vieną orgazmą, nes jiems reikia laiko, kad penis vėl sustandėtų.

„Kiekvienam vyrui reikia skirtingo laiko.

Jauniems vyrams gali užtekti kelių minučių, o vyresniems – ir kelių valandų ar net dienų“, – pažymėjo J.Lehmilleris.

Mitas: pirmalaikė ejakuliacija – neišgydoma.

Ejakuliuoti anksčiau, kol partnerė nepatyrė orgazmo arba pats vyras to dar nenorėtų, – dažna problema. Apklausų duomenimis, vienas iš trijų vyrų kažkuriuo savo gyvenimo metu yra patyręs pirmalaikę ejakuliaciją.

Čia gali padėti vietinio veikimo preparatai, prezervatyvai arba vaistai.

Pasak urologo Setho Coheno, penio purškikliai ir specialūs prezervatyvai, kurių sudėtyje yra penį laikinai nujautrinančių medžiagų, gali šią problemą išspręsti.

Taip pat yra būtent šiai vyrų problemai mažinti sukurtų medikamentų.

Mitas: vyrams būtina ejakuliuoti norint patirti seksualinį malonumą. Pasak urologo J.Brahmbhatto, spermos išsiliejimo poreikis sekso metu yra labai individualus.

„Aš esu sutikęs daugybę vyrų, kurie patenkinti savo lytiniu gyvenimu, net jei jie ne visada lytinius santykius užbaigia ejakuliuodami“, – patikino urologijos daktaras.

Parengė Darija Jankauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.