Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Tantrinis seksas: kaip patirti malonumą, didesnį už orgazmą

Tantrinio sekso specialistai moko, kaip žmogaus mintis suvienyti su kūnu ir pajusti ne tiktai orgazmą – dar didesnį malonumą. Tačiau mokslininkai tikina, kad iš tikrųjų sekso vaidmenį tantroje Vakarų pasaulis ne taip interpretavo, kaip tai prasidėjo senovės Indijoje.

Į tantrinio sekso praktiką gali būti įtrauktas sinchroninis kvėpavimas su partneriu, pastangos sekso metu išlaikyti akių kontaktą su juo.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Į tantrinio sekso praktiką gali būti įtrauktas sinchroninis kvėpavimas su partneriu, pastangos sekso metu išlaikyti akių kontaktą su juo.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2020, 10:05 PM

Tantrinio sekso žinove ir energijos gydūne prisistatanti Sasha Cobra gestikuliuoja rankomis virš vyro pilvo, pakelia jas aukščiau ir vedžioja palei visą kūną jo neliesdama. Vyras aimanuoja, netrukus prasideda konvulsijos.

Kartais iš jo gerklės pasigirsta kriokimas, kūnas raitosi, o skruostais teka ašaros.

Vėliau jis pasakojo išgyvenęs tarsi egzorcizmo seansą, po kurio pasijuto visiškai nauju žmogumi.

„Jaučiau energijos bangą, skalaujančią mano kūną. Atrodė, kad iš mano pirštų galų lekia kibirkštys“, – pasakojo vyras, kuris filmavosi „Netflix“ dokumentiniame seriale „(Un)Well“.

S.Cobra pasakojo taip paveikusi daugybę žmonių. Ji tai vadina orgazminiu gydymu. Savo rankomis ji esą išlaisvina kūne užspaustą energiją, ir žmonės dėl to gali labiau pajusti savo seksualumą.

Jos veikla yra tantrinio sekso atšaka, dar vadinama sulėtinto sekso filosofija, kuri buvo apibrėžta prieš 115 metų. Jos pagrindas ir esmė – viso kūno malonumas, kurį žmogus patiria būdamas sąmoningas.

Bet reikėtų pradėti nuo to, kas, pasak mokslininkų, yra tantra. Sanskrito kalba tai reiškia kelią ar transformaciją.

Laikoma, kad jos pradininkas buvo prieš 5000 metų Indijoje gyvenęs dievas (arba nušvitęs Mokytojas) Šiva.

Tantrą gaubia daug mitų ir paslapčių, nes visais laikais jos buvo mokoma slapta. Tantra niekada nebuvo tapusi religija, nes ji paprasčiausiai negali gyvuoti kaip organizuota tikėjimo sistema. Sakoma, kad tai tiesiog kelias, kuriuo einama, tam tikras savęs ir pasaulio matymo bei priėmimo būdas.

Taigi specialistai teigia, kad tikroji tantra turi mažai ką bendra su seksu, o šiuolaikinis pasaulis tiesiog neteisingai išvertė ir vartoja hindi, vienos iš Indijos kalbų, žodžius.

Bet tokios minties tikrai nepatvirtintų žmonės, tiesiogine žodžio prasme tantrinį seksą savo kailiu patyrę vadinamuosiuose tantrinio sekso retrituose (angl. „retreat“ – atsitraukimas).

Saskia Mahler, dalyvavusi viename tantrinio sekso retrite Tailande, pasakojo, kad vadovas ją privertė seksualiai santykiauti sakydamas, jog tai vienintelis būdas jai padėti naudojant „lingam“ techniką. Vėliau moteris išsiaiškino, kad išvertus iš sanskrito kalbos tai yra penis.

Apie tantrinį seksą pasklidę daugybė mitų. O nuo ko viskas prasidėjo?

Senovės Indijos dvasingumo įkvėptą tantrinio sekso sąvoką Vakarų Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose 1905 metais ėmė skleisti filosofas Pierre’as Bernardas (1876–1955).

Nuo 13 metų jogos mokytis pradėjęs P.Bernardas, vėliau tapęs jogos meistru, įkūrė ne vieną mokyklą ir išugdė pirmąją įgudusių modernios jogos mokytojų bangą.

Jis dar vadinamas moderniosios tantros pradininku. Žinoma, jei taip galima vadinti.

Pasak religijotyros specialistų, žodis „tantrinis“ yra kilęs iš hindu kalbos žodžio „tantra“, kuris išvertus pažodžiui reiškia techniką.

O tantrinio sekso retrituose ir asmeninėse sesijose dalyviai techniškai mokomi sąmoningumo praktikų ir kaip jas pritaikyti seksualiniais būdais. Tai lyg ir siejasi.

Tų sesijų metu mokiniai raginami susikoncentruoti į malonumo jausmą, kuris gali pasireikšti daugeliu formų, ne vien orgazmu, kuris dažniausiai laikomas sekso baigtimi, kulminacija.

Taip pat nėra tik vieno būdo, kaip reikėtų praktikuoti tantrinį seksą.

Skirtingi meistrai supažindina ir pateikia skirtingus metodus, kuriais siekiama sujungti žmogaus mintis su kūnu.

Į praktiką gali būti įtrauktas sinchroninis kvėpavimas su partneriu, pastangos sekso metu išlaikyti akių kontaktą su partneriu ir susikoncentruoti į tarpusavio ryšį.

Pavyzdžiui, jei norite savarankiškos tantrinio sekso patirties, galite susikurti tinkamą nuotaiką užsidegę žvakių, paeksperimentuoti liesdami įvairias savo kūno vietas ir leisdami sau skleisti kokius tik norite garsus.

Sekso ugdytoja save vadinanti Emily Nagowski savo klientams pataria neskubėti, nes būtent dėl lėtumo ir sąmoningo požiūrio į seksą ir seksualumą žmonės gali pajusti daug intensyvesnį ir viso kūno, ne vien su lyties organų sritimi susijusį orgazmą.

„Nėra taip, kad tantrinis seksas savaime suteikia tuos viso kūno orgazmus, tačiau jis priverčia žmogų įsijausti į visą kūną nuo galvos iki kojų ir leidžia įveikti kliūtis, kurias traumų kupina patirtis pastatė tarp žmogaus ir malonumo“, – paaiškino E.Nagowski.

Vis dėlto mokslininkai tvirtina, kad tikroji tantra neturi nieko bendra su seksu, – ją Vakarų pasaulis pasisavinęs pritaikė kitokiame kontekste.

Tantra senovės Indijoje buvo naudojama siekiant kontroliuoti demonų ir demonių energiją, kartais įtraukiant sekso metu iš lyties organų išsiskiriančių kūno skysčių gėrimą, nes buvo manoma, kad tai suteikia vyrams nemirtingumo.

P.Bernardas seksą panaudojo kaip būdą žmogaus kūnui susivienyti su dvasine puse.

Nors išplitus šiai tantrinio sekso sąvokai daugelis mano, kad tantrą galima praktikuoti tik su partneriu ar kad joje būtinai praktikuojama seksualinė sueitis, iš tiesų taip nėra.

Pasirodo, pasak specialistų, iš 112 klasikinių tantrinių meditacijų vos kelios yra tiesiogiai susijusios su seksu.

Tantros keliu einama dviese, tačiau vienas iš tantros principų teigia, kad kelią reikia pradėti ten, kur esi.

Jeigu esi vienas, gali tai daryti vienumoje. Na, bet čia jau atskira tema.

Nenuklystant nuo sekso, panašu, kad tantrinis seksas, kurio mokoma šiandien, nėra paremtas senoviniais šventaisiais tantros raštais.

Tie, kurie tyrinėja tikrąją tantrą, tantrinį seksą vadina „neotantros“ dalimi ir traktuoja tai kaip kultūros pasisavinimą.

P.Bernardas naujoviškose tantrinio sekso praktikose panaudojo temas ir žodžius iš senosios tantros. Pavyzdžiui, „yoni“ išvertus iš sanskrito kalbos reiškia „dievišką moteriškumą“, tačiau šis žodis taip pat vartojamas apibūdinant moters genitalijas tantrinio sekso kontekste.

S.Cobros rengiamose tantrinio sekso sesijose netrūksta nei aimanavimo, nei juoko, nei meditacijai reikalingos tylos.

Pavyzdžiui, praktiniai tantrinio sekso mokymai, kuriuose dalyvauja vien moterys, prasideda S.Cobros instrukcijomis atsisėsti priešais save sukryžiavus kojas, užsimerkti ir koncentruotis į savo pojūčius kaip praktikuojant tipišką meditaciją.

Netrukus gyduolė liepia visoms fiziškai paleisti tas emocijas, kurios tik tuo metu kyla.

Kambarys prisipildo į visas puses siūbuojančių moterų juoko, aimanų ir verksmo.

S.Cobra tikina, kad tai padeda suvienyti kūną ir seksualumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.