Ko „Menų spaustuvės“ tarybos narė linki inovatoriams?

Meno praktikos laukas Lietuvoje nėra aiškiai apibrėžtas, tačiau tai nesudaro papildomų kliūčių tiems, kurie siekia realizuoti savo idėjas, atrasti kažką naujo ir stebinti visą pasaulį nauju požiūriu. Šios srities tikslai – ugdyti kūrybiškumą, puoselėti individų ir bendruomenės gerovę. Taip pat svarbu pabrėžti ir tai, kad vis dažniau menas tampa viena pagrindinių priemonių padedanti suartinti ir sujungti įvairias veiklos sritis.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2017, 11:21 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 11:28 AM

Nemąstykite stereotipiškai – menas nėra vien piešimas ar tapymas. Technologinis amžius paveikė ir pačius menininkus, ir jų požiūrį į kūrybinį objektą. Šiandien kiekvienas gali atrasti savo terpę, kurioje gali būti išskirtinis ir vienintelis. Menas vis dažniau siejamas su inovacijomis. Juk, kaip ir biotechnologijose, medicinoje, transporte ar kitose srityse, kūrybinga visuomenė mene gimdo naujus atradimus.

Su šiais žodžiais sutinka ir Jovita Cibulskytė. Ji – Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento vyriausioji specialistė bei „Menų spaustuvės“ tarybos narė, atsakingai žvelgianti į kultūrinių ir kūrybinių verslų inkubavimą. Herojė geranoriškai sutiko papasakoti apie kūrybingos visuomenės sampratą ir naująją TV3 laidą „INOprogresas“.

– Koks šiuo metu visuomenės ir meno santykis Lietuvoje?

– Nors vienu momentu, kai žmonės vis mažiau laiko skirdavo kultūrinėms patirtims, buvo ypatingai jaučiamas atotrūkis tarp meno ir visuomenės, šiandien jau galime pastebėti naujas tendencijas ir pokyčius. Vis daugiau jaunimo įsitraukia į įvairius projektus ir lankosi įvairiuose renginiuose.

Kuriasi vis daugiau bendruomenių, savanoriškų asociacijų, remiančių naujus menininkus ir inovatyvias jų idėjas. Pastebimas stiprėjantis, vis dažniau bendradarbiavimu grindžiamas ryšys tarp menininko ir dalyvio. Tai reiškia, kad vienas svarbiausių aspektų yra procesas, kuriuo siekiama tobulėti, ugdyti meninius gebėjimus ir pasiekti rezultatą. Šis suteikia atsipalaidavimą, saviraiškos teikiamą džiaugsmą ir naujus potyrius.

Santykiu su žiūrovu grįstoje visuomenėje žmogus tampa meno vartotoju, nuo kurio dažnai priklauso tolimesnė menininko ateitis. Džiugu stebėti, kaip Lietuvoje gana greitai prigyja nauji inovatyvūs projektai. Po mažu mes pradedame atsiverti ir ne taip bijome įsileisti į savo gyvenimus mums neįprastų atradimų, kurie gali ne tik paįvairinti kasdienybę, bet ir pagerinti mūsų gyvenimo kokybę.

– Ką manote apie „INOprogresą“?

– Sveikintinas tokios laidos atsiradimas televizijoje, nes panašaus formato laidų kurį laiką nebuvo. Tikiu, kad tai paskatins ir kitus kanalus atkreipti dėmesį į lavinamojo pobūdžio projektų kūrimą. Juk tokios laidos ne tik gilina žinias, bet ir formuoja teigiamą visuomenės požiūrį bei kelia pačio transliuotojo kartelę.

– Jūsų palinkėjimas lietuvių inovatoriams.

– Visiems Lietuvos žmonėms ir patiems inovatoriams norėčiau palinkėti, visų pirma, neprarasti noro tobulėti, o, visų antra, kurti, kurti ir dar kartą kurti! Mums visiems reikia įkvėpėjų, kurie gebėtų skleisti teigiamas emocijas ir skatintų kiekviename mūsų atrasti naujas, tačiau reikšmingas vertybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.