Internetu transliuotoje pamokoje – įkvepiantys pavyzdžiai

Naujieji interneto startuolių kūrėjai bus dabartiniai šalies mokiniai – tuo įsitikinę „Barclays“ technologijų centro Lietuvoje specialistai, šiandien su partneriais internetu apie 4,4 tūkst. Lietuvos mokinių transliavę elektroninę pamoką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2014, 1:44 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:47 PM

Prieš porą dienų lietuvių kilmės drabužių mainų projektas „Vinted“ paskelbė pritraukęs 20 mln. eurų investicijų. Prieš mėnesį girdėjome ir apie investicijų sulaukusį technologinį projektą Dalinuosi.lt. Šie pavyzdžiai rodo, kad startuoliai gali atnešti sėkmę ir išgarsinti Lietuvą, kaip 2003 m. pavyko estų „Skype“.

„Informacinės technologijos domina daugelį jaunų žmonių, tačiau apie šią sritį jie dažnai turi įvairių stereotipų, kuriuos ir bandėme sugriauti. IT specialistas dažnai dar vis įsivaizduojamas kaip kompiuteryje gyvenantis atsiskyrėlis ir tokia „karjera“ gali bauginti moksleivius. Tačiau iš tiesų toks specialistas turi net daugiau karjeros kelių nei, pavyzdžiui, teisininkas ar gydytojas – pasaulyje galima suskaičiuoti virš šimto IT specialybių“ – pasakoja el. pamokos organizatorius, „Barclays“ projektų vadovas Tomas Kriščiūnas.

„Taip pat norėjome paskatinti mokinius užsibrėžti ir siekti savo tikslų, todėl pasikvietėme svečią, kuris pasidalino savo sėkmės istorija ir, tikimės, įkvėpė moksleivius kurti idėjas, kurios ateityje garsintų ne tik juos, bet ir visą Lietuvą“, – tęsia T.Krisčiūnas.

Dalį pamokos vedęs „SneakyBox“ kompanijos bendrasavininkas ir programuotojas Liudas Ubarevičius mokiniams pasakojo apie tai, kaip grupė studentų sėkmingai įsteigė kompiuterinių žaidimų kūrimo studiją ir susilaukė tarptautinės sėkmės.

Profesinės savanorystės iniciatyvos „Kam to reikia?!“ direktorė Živilė Drėgvaitė teigia, kad tokie specialistų pasakojimai vaikus ne tik skatina domėtis IT sritimi, bet ir padeda racionaliai nuspręsti, ar ateityje jie norėtų eiti panašiu keliu.

„Jauni žmonės dažnai abejoja dėl savo karjeros ar ateities planų, o mažesniuose miestuose jie ne visada gali išgirsti istorijas, kuriuos paskatintų siekti savo svajonių. Todėl tokios pamokos vaikams labai reikalingos“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.