Interneto vartotojai nesirūpina saugumu socialiniuose tinkluose

Dauguma interneto naudotojų mano, kad reikia papildomai rūpintis saugumu internete ir tik 6 proc. yra įsitikinę, kad internetas yra pakankamai saugus. Norėdami apsisaugoti, internautai daugiausia naudoja antivirusines programas, tačiau mažiau rūpinasi privatumu socialiniuose tinkluose.

Vartotojai labiau rūpinasi kompiuterinės įrangos saugumu ir žymiai mažiau dėmesio skiria asmens duomenų ir privatumo apsaugai.<br>T.Bauro nuotr.
Vartotojai labiau rūpinasi kompiuterinės įrangos saugumu ir žymiai mažiau dėmesio skiria asmens duomenų ir privatumo apsaugai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2014, 2:17 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:08 PM

Vartotojai palyginti mažai dėmesio skiria socialiniams tinklams: savo privatumą ir asmens duomenis juose saugo šeši iš dešimties besinaudojančiųjų internetu. Tik kas trečias interneto vartotojas saugumo sumetimais internete vengia skelbti savo nuotraukas ir vaizdo įrašus, rodo „Teo LT“ užsakymu bendrovės „Norstat LT“ atliktas reprezentatyvus Lietuvos interneto vartotojų tyrimas.

Tarp vyresnių klasių moksleivių ir studentų vos vienas iš dešimties, norėdamas būti saugus internete, neskelbia savo nuotraukų ir vaizdo įrašų. Be to, kas ketvirtoje šeimoje apie saugų elgesį internete su vaikais nėra kalbamasi.

„Teo LT“ interneto saugumo ekspertų vertinimu, vartotojai turėtų daugiau dėmesio skirti savo elgesiui internete ir privatumui saugoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.