Programišiai atakavo „Kickstarter“

Minios finansavimo projektus vienijančią platformą „Kickstarter“ atakavo programišiai, kurie pavogė dalį vartotojų duomenų.

„Kickstarter“ vartotojai raginami pasikeisti slaptažodžius.<br>AP nuotr.
„Kickstarter“ vartotojai raginami pasikeisti slaptažodžius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 5:40 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:57 AM

„Kickstarter“ vadovas Yancey Strickleris pranešė, kad į svetainę buvo įsilaužta praėjusią savaitę. Saugumo spraga, kuria pasinaudojo programišiai, dabar jau yra pataisyta.

Y.Stricklerio teigimu, programišiams pavyko gauti dalies vartotojų slaptažodžius, telefonų numerius ir el. pašto adresus, tačiau jokie kreditinių kortelių duomenys nenutekėjo.

„Mes esame išsikėlę labai aukštus reikalavimus tam, kaip aptarnaujame savo bendruomenę, ir šis incidentas yra nemalonus bei nuviliantis. Mes patobulinome savo saugumo procedūras ir sistemas“, – sakė Y.Strickleris.

Jis paragino vartotojus atnaujinti savo slaptažodžius.

„Kickstarter“ svetainėje žmonės gali rinkti paramą įvairiems projektams. Surinkę numatytą sumą ar daugiau, projekto organizatoriai įsipareigoja jį įgyvendinti ir pateikti rėmėjams tai, kas buvo pažadėta. Per penkerius gyvavimo metus „Kickstarter“ finansavo daugiau nei 56 tūkst. projektų, kuriems iš viso buvo surinkta daugiau nei 982 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.