„Omnitel“ paaiškino, kam reikia 4G ryšio Pilviškių miestelyje

„Omnitel“ pirmadienį paskelbė, kad jos 4G ryšiu jau gali naudotis per 40 proc. Lietuvos gyventojų. Kompanija nurodo, kad 4G tinklo plėtrą tęsia miestuose ir gyvenvietėse, kur yra didžiausias sparčiojo mobiliojo interneto poreikis. Įdomu tai, kad 4G ryšiu aprūpintas ir vos 2,3 tūkst. gyventojų turintis Pilviškių miestelis. Kam čia gali prireikti 4G ryšio?

„Omnitel“ nurodo, kad sprendžiant dėl 4G ryšio plėtros atsižvelgiama ir į tai, ar klientai turi kitų spartaus interneto tiekėjų pasirinkimą.<br>123rf nuotr.
„Omnitel“ nurodo, kad sprendžiant dėl 4G ryšio plėtros atsižvelgiama ir į tai, ar klientai turi kitų spartaus interneto tiekėjų pasirinkimą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Feb 24, 2014, 4:31 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:43 PM

„Omnitel“ 4G ryšys veikia daugelyje šalies didmiesčių, tačiau juo dar negali naudotis kai kurių rajonų centrų gyventojai. Pavyzdžiui, kompanijos klientai Alytuje (57 tūkst. gyventojų), Marijampolėje (39 tūkst. gyv.), Telšiuose (29 tūkst. gyv.), Utenoje (28 tūkst. gyv.), Kėdainiuose (26 tūkst. gyv.) ir kitur gali naudotis tik 3G ryšiu.

Atsižvelgiant į tai, „Omnitel“ sprendimas 4G ryšio stotį statyti Pilviškiuose – miestelyje tarp Vilkaviškio ir Kazlų Rūdos – atrodo nepamatuotas. O gal kompanija stotis stato tam, kad uždengtų kuo didesnę šalies teritoriją?

„Omnitel“ ryšių su visuomene vadovė Daiva Selickaitė teigia, kad gyventojų skaičius nėra vienintelis kriterijus, sprendžiant dėl 4G plėtros.

„Šiuo metu tinklą plečiame būtent šiame regione, o stotis statome ten, kur yra klientai, taip pat ir verslo, kurie naudosis paslaugomis. Svarbu ir tai, ar klientai turi kitų spartaus interneto tiekėjų pasirinkimą. Ypač į tai atsižvelgiame tais atvejais, kai mūsų 4G yra vienintelė galimybė gauti kokybišką paslaugą ar pasirinkimas yra itin ribotas“, – sakė ji.

D.Selickaitė pridūrė, kad 4G ryšys atsiras ir kituose rajonų centruose.

Beje, Alytuje, Utenoje ir Marijampolėje šiuo metu veikia konkurentų – „Tele2“ – 4G LTE ryšys.

„Omnitel“ 4G ryšys ypatingai aktualus tiems gyventojams, kurie turi poreikį spartaus interneto paslaugoms, tačiau jų gyvenamose vietovėse yra mažas tiekėjų pasirinkimas, neveikia fiksuotasis šviesolaidis internetas. Tokiose vietovėse gyvenantiems ir dirbantiems žmonėms „Omnitel“ 4G ryšys yra puikus pasirinkimas naudotis sparčiuoju internetu ir vaizdų perdavimu“, – sakė „Omnitel“ verslo ir technologijų bendrųjų reikalų direktorius Mindaugas Varanauskas.

Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, „Omnitel“ turi plačiausią 4G LTE tinklą Lietuvoje. Ši technologija užtikrina iki 10 kartų didesnį duomenų perdavimo greitį nei 3G ryšys.

„Omnitel“ 4G ryšiu jau yra visiškai padengti Vilniaus ir Kauno miestai, taip pat jis veikia Vilniaus priemiesčiuose, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Palangoje, Nidoje, Švenčionyse, Švenčionėliuose, Molėtuose, Jonavoje, Širvintose, Elektrėnuose, Kaišiadoryse, Šilalėje, Jurbarke, Tauragėje, Šakiuose, Kybartuose ir Pilviškiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.