M.Zuckerbergas: „JAV vyriausybė kelia grėsmę interneto saugumui“

Socialinio tinklo „Facebook“ kūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas paskambino JAV prezidentui Barackui Obamai ir išsakė savo nepasitenkinimą dėl JAV vyriausybės vykdomų sekimo programų internete.

M.Zuckerbergas ragina JAV valdžią būti atviresnę savo veikloje: „Kitaip žmonės tikės pačiu blogiausiu.“<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Zuckerbergas ragina JAV valdžią būti atviresnę savo veikloje: „Kitaip žmonės tikės pačiu blogiausiu.“<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 14, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:32 AM

M.Zuckerbergas paskelbė šį pareiškimą praėjus dienai po to, kai JAV Nacionalinio saugumo agentūra (NSA) sukūrė serverį, imituojantį „Facebook“ serverį, kuriuo pasinaudodama agentūra prisijungdavo prie vartotojų kompiuterių.

NSA šiuos pranešimus pavadino netiksliais.

Baltųjų rūmų atstovė Caitlin Hayden patvirtino, kad trečiadienį vakare B.Obama ir M.Zuckerbergas kalbėjosi telefonu apie neseniai spaudoje pasirodžiusias publikacijas, skirtas JAV žvalgybos veiklai, bet detalesnės informacijos nepateikė.

„Kai mūsų inžinieriai nenuilstamai darbuojasi stengdamiesi sustiprinti saugumą, mes įsivaizduojame, kad ginamės nuo nusikaltėlių, o ne nuo savo vyriausybės“, – pareiškė M.Zuckerbergas savo „Facebook“ paskyroje.

„Facebook“ ir kitos interneto kompanijos siekia, kad žvalgybos tarnybų informacijos rinkimo metodai būtų iš esmės pakeisti.

M.Zuckerbergas ragina JAV valdžią būti atviresnę savo veikloje: „Kitaip žmonės tikės pačiu blogiausiu.“

„Facebook“ kartu su „Google“, „Apple“, „Microsoft“, „Twitter“, AOL, „Linkedin“ ir „Yahoo“ sukūrė darbo grupę pavadinimu „Vyriausybinio sekimo reforma“ (angl. Reform Government Surveillance).

Grupė reikalauja stambaus masto permainų vyriausybės vykdomoje informacijos rinkimo politikoje.

„Siekiant išsaugoti interneto jėgą, būtina išsaugoti jo saugumą“, – rašo M.Zuckerbergas.

Šios savaitės pradžioje buvęs JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) ir NSA darbuotojas Edwardas Snowdenas pareiškė, kad masinis sekimas, kurį vykdo internetu JAV ir kitų šalių vyriausybės, gali „sudeginti interneto ateitį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.