„Microsoft“ pripažino šnipinėjusi „Hotmail“ paskyrą

Rusų kilmės buvęs „Microsoft“ kompanijos darbuotojas Alexas Kibkalo trečiadienį buvo areštuotas ir yra kaltinamas kompanijos programinės įrangos nutekinimu. Pati „Microsoft“ pripažino skaičiusi vyriškio „Hotmail“ pašto dėžutėje esančius laiškus tam, kad nustatytų jo tapatybę.

Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

Mar 24, 2014, 9:53 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:26 AM

Jau 2012 metais JAV programinės įrangos kūrimo kompanija buvo informuota apie tinklaraštininką, kuris savo svetainėje paskelbė ekranvaizdžius su pavogtomis kodų eilutėmis iš tuo metu dar neišleistos „Windows 8“ operacinės sistemos. Be to, įtariamasis yra kaltinamas ir bandymu parduoti „Windows server“ aktyvavimo raktus elektroninės prekybos svetainėje „eBay“.

Tam, kad išsiaiškintų informacijos nutekintoją, „Microsoft“ pradėjo tyrimą, peržvelgdama tinklaraštininko „Hotmail“ paskyrą. Tokiu būdu išaiškinta A.Kibkalo tapatybė ir jo veikimo būdas. Vyras sukūrė virtualų mechanizmą „Microsoft“ kompanijos tinkle, per kurį kėlė pavogtą informaciją į nemoką internetinę saugyklą „SkyDrive“.

Pati kompanija savo veiksmus privatumo požiūriu laiko išimtiniais, bet legaliais, remdamasi „Microsoft“ paslaugų teikimo sąlygomis. Jose rašoma, kad kompanija turi prieigą prie tų paskyrų duomenų, kurios yra saugomos kompanijos „Ryšių paslaugose“. Jos apima tiek elektroninius laiškus, tiek pokalbių sritis, tiek forumus ir kitas komunikacines priemones.

Taip pat paslaugų teikimo sąlygose priduriama, kad „Microsoft“ pasilieka teisę peržiūrėti duomenis, paskelbtus kompanijos „Ryšių paslaugose“ ir pašalinti bet kokią medžiagą savo nuožiūra.

Vis dėlto, kompanija, dažnai kritikavusi konkurentą „Google“ dėl jos automatiškai nuskaitomų vartotojų laiškų komerciniais tikslais, dabar pati lieka sudėtingoje pozicijoje. Šis įvykis taip pat atnaujina susirūpinimą dėl technologijų įmonių atliekamų privatumo pažeidimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?