Darbo partija atlaikė kibernetinę ataką

Vakar Darbo partijos interneto puslapis ir artėjančiuose rinkimuose dalyvaujančių Darbo partijos politikų puslapiai patyrė programišių ataką, todėl jų turinys kurį laiką buvo neprieinamas lankytojams. Specialistai stabilizavo puslapių darbą per kelias valandas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 2:49 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:26 AM

Ekspertų teigimu, puslapiai patyrė DDoS (angl. distributed denial of service) ataką, kai vienu metu iš skirtingų kompiuterių į juos buvo siunčiamas didelis kiekis užklausų.

„Kol kas sunku būtų kalbėti apie šios atakos priežastis ir tikslus, bet, manau, kad tai gali būti susiję tiek su Darbo partijos užimama pozicija aktualiais politiniais klausimas, tiek su artėjančiais rinkimais. Mat atakuojamas buvo ne tik partijos puslapis, bet ir rinkimuose dalyvaujančių Darbo partijos žmonių puslapiai. Ataka buvo vykdoma ir iš Lietuvos, todėl neatmetu galimybės, kad tai galėjo būti mūsų politinių oponentų užsakytas išpuolis“, – sakė Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Anot jo, išnagrinėjusi išpuolio aplinkybes, partija svarstys galimybę kreiptis į teisėsaugos institucijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.