Japonijos teismo sprendimas: „Apple“ nepažeidė „Samsung“ patentų

Japonijos teismas antradienį priėmė sprendimą, kad kompanijos „Apple“ išmanieji telefonai „iPhone 4S“ ir „iPhone 4“ bei planšetinis kompiuteris „iPad 2“ nepažeidžia „Samsung“ duomenų perdavimo patentų, skelbia „Bloomberg“.

Daugiau nuotraukų (1)

iTouch.lt

2014-03-26 10:38, atnaujinta 2018-02-15 02:59

Tokį sprendimą priėmė Tokijo teismo teisėjas Koji Hasegawa. „Samsung“ šią patentų bylą buvo iškėlusi dar 2011-ųjų balandžio mėnesį.

„Samsung“ elektroniniame laiške „Bloomberg“ teigė, kad yra nusivylusi tokiu sprendimu ir svarstys galimybę jį skųsti. „Apple“ kol kas teismo sprendimo nekomentuoja.

Tai – tik vienas iš daugelio patentų ginčų tarp šių dviejų technologijų kompanijų. Iki šiol šiame ginče labiau sekasi „Apple“: JAV teismas yra nurodęs „Samsung“ sumokėti per 290 mln. JAV dolerių.

Kovo 31 dieną numatomas antrasis JAV vyksiantis teismo posėdis dėl patentų pažeidimų. Jame „Apple“ sieks prisiteisti iš „Samsung“ po 40 dolerių už kiekvieną pastarosios įrenginį, kuris pažeidžia JAV technologijų milžinės programinės įrangos patentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.