Rusijos vyriausybė spjovė į „Apple“

Rusijos vyriausybė atsisako „Apple“ planšetinių kompiuterių „iPad“ ir vietoje jų naudos konkurentės „Samsung“ produktus. Komunikacijų ministras Nikolajus Nikiforovas tikina, kad tai nėra susiję su Rusijos sankcijomis amerikiečių kompanijai.

N.Nikiforovas tikina, kad sprendimas atsisakyti „iPad“ su Rusijos ir JAV santykiais nėra susijęs.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
N.Nikiforovas tikina, kad sprendimas atsisakyti „iPad“ su Rusijos ir JAV santykiais nėra susijęs.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2014, 9:00 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:23 AM

Anksčiau Rusijos vyriausybės nariai naudojo „iPad“ posėdžių ir konsultacijų metu, tačiau dabar ministrams tenka pratintis prie „Samsung“ planšečių, praneša „ITAR-TASS“.

„Tai yra specialiai apsaugoti įrenginiai, kuriais galima apdoroti konfidencialius duomenis. Dalis informacijos ministrų posėdžiuose yra konfidenciali ir šie („Samsung“) įrenginiai visiškai patenkina šiuos reikalavimus, su jais buvo atlikti griežčiausi patikrinimai“, – teigė N.Nikiforovas.

Jis pridūrė, kad pokyčiai buvo atlikti neseniai, bet su Rusijos ir JAV santykiais esą tai nėra susiję – „Samsung“ gaminiai pasirinkti dėl techninių priežasčių.

Įtampa tarp JAV ir Rusijos padidėjo pastarajai prisijungus Krymo pusiasalį, kuris buvo atplėštas nuo Ukrainos. Vakarų šalys tai vadina neteisėta aneksija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?