Turkijai „Twitter“ nepakako – užblokavo ir „YouTube“

Turkijos interneto naršytojai praneša, kad nuo ketvirtadienio popietės jie nebeturi prieigos prie populiarios vaizdo įrašų svetainės „YouTube“. Nurodymas užblokuoti šį tinklalapį paskelbtas po to, kai jame buvo paviešintas aukšto rango pareigūnų susitikimo saugumo klausimais įrašas, skelbia „Hurriyet Daily News“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2014, 5:45 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:37 AM

Turkijos telekomunikacijų valdyba patvirtino ketvirtadienį pasinaudojęs jam suteikta teise be teismo sprendimo užblokuoti interneto svetainę.

Minėtą vaizdo įrašą į svetainę įkėlė anoniminis vartotojas. Jame buvo užfiksuotas Turkijos žvalgybos vadovo, užsienio reikalų ministro ir karinių pajėgų vado susitikimas, kuriame aptartos galimos karinės operacijos prieš Siriją.

Turkija šį mėnesį užblokavo prieigą ir prie mikrotinklaraščių tarnybos „Twitter“, o šalies premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas buvo užsiminęs, kad blokuojamųjų sąrašą gali papildyti ir „YouTube“ bei „Facebook“.

„Twitter“ blokada sulaukė audringos Vakarų reakcijos, o trečiadienį Ankaros administracinis teismas nurodė blokavimą panaikinti. Tai turi būti atlikta per 30 dienų.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Turkijoje užblokuojama prieiga prie „YouTube“ – tinklalapis nebuvo pasiekiamas ir 2007-aisiais, tik tuomet jį užblokuoti nurodė teismas. Priežastis – svetainėje paskelbtame vaizdo įraše buvo tyčiojamasi iš Turkijos įkūrėjo Mustafa Kemalo Ataturko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.