Mobilusis ryšys Europoje netrukus taps beveik nemokamas

Europos Parlamentas ketvirtadienį pritarė tam, kad iki 2015 metų Kalėdų tarptinklinio ryšio mokesčių nebeliktų. Tai reiškia, kad skambindami į kitą Europos Sąjungos narę ar būdami joje už skambučius vartotojai mokės tiek pat, kaip šiuo metu bendraudami su kito tos pačios šalies tinklo klientais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2014, 3:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:54 PM

Europarlamentarai balsavo už Europos Komisijos pasiūlytą reglamentą dėl žemyno ryšių infrastruktūros (bendrosios telekomunikacijų rinkos).

„Šis balsavimas – tiesioginės naudos piliečiams išraiška. Būtent tai ir yra ES esmė: šalinti kliūtis, kad gyventi būtų lengviau ir pigiau, – sakė Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja Neelie Kroes. – Kone visi kasdien naudojamės judriuoju ryšiu ir internetu. Turėtume žinoti, ką perkame, neturėtume būti apiplėšiami ir turėtume turėti galimybę pakeisti savo nuomonę. Įmonės privalo turėti galimybę aptarnauti mus visus ir šis reglamentas šią užduotį palengvins. Tai naudinga visiems.“

N.Kroes dar 2010 metais pažadėjo, kad iki 2015 metų tarptinklinio ryšio mokesčių nebeliks. „Dabar iki šio tikslo teliko vienas žingsnis. Įveikę labai aiškią tarptinklinio ryšio kliūtį, netrukus panaikinsime daug kitų kliūčių ir europiečiai, kad ir kur jie būtų, galės naudotis atviru, nepertraukiamu ryšiu“, – teigė ji.

Dabar reglamentą toliau svarstys ES valstybės narės. Komisija tikisi, kad dėl reglamento bus galutinai sutarta iki šių metų pabaigos.

Telekomunikacijų reglamentą „Žemyno ryšių infrastruktūra“ Komisija pasiūlė 2013 m. rugsėjo mėnesį. Juo siekiama, kad dar labiau priartėtume prie tikros bendrosios telekomunikacijų rinkos ES: panaikinami tarptinklinio ryšio mokesčiai ES, garantuojamas visiems atviras internetas, nes uždraudžiamas turinio blokavimas ir filtravimas, koordinuojamas belaidžiam plačiajuosčiam ryšiui skirto spektro licencijavimas, interneto ir plačiajuosčio ryšio vartotojams užtikrinamos skaidresnės sutartys, o vartotojams – galimybė lengviau pakeisti paslaugų teikėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.