Padidinto tarifo numeriams lietuviai kasmet išleidžia 5 mln. Lt

Lietuvos mobiliojo ryšio vartotojai, skambindami padidinto tarifo numeriais (pavyzdžiui, informacijos telefonu ar taksi paslaugų bendrovėms) per metus išleidžia apie 5 mln. litų, rodo telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ skaičiavimai.

Dažniausiai padidinto tarifo numeriais naudojasi įmonės, teikiančios informacines, taksi, loterijos ir kitas paslaugas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Dažniausiai padidinto tarifo numeriais naudojasi įmonės, teikiančios informacines, taksi, loterijos ir kitas paslaugas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:06 PM

Padidinto tarifo numeriai – tai tokie numeriai, kuriais skambinant taikomas didesnis nei standartinis minutės mokestis ir skambutis nepatenka į suteikiamą minučių skaičių už mėnesinį mokestį. „Bitės“ vartotojai, skambindami į padidinto tarifo linijas, prieš skambutį būna įspėjami, kad pokalbis kainuos brangiau ir minutės kaina sieks tam tikrą sumą.

„Įspėjimas apie tai, kad renkamas numeris yra padidinto tarifo – vadinasi, neįeina į mėnesinio plano minučių skaičių – padeda apsaugoti vartotojus nuo neplanuotų išlaidų. Iš kelių metų skambučių statistikos matome, kad dalis vartotojų, išgirdę įspėjimą, jog pokalbis bus brangesnis, tiesiog padeda ragelį“, – sak4 Pranas Kuisys, „Bitė Lietuva“ rinkodaros direktorius.

Dažniausiai padidinto tarifo numeriais naudojasi įmonės, teikiančios informacines, taksi, loterijos ir kitas paslaugas. Padidinto tarifo skambučio kaina paprastai svyruoja nuo 0,3 iki 3 litų už minutę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.