Policija įspėja saugotis viruso, apgaule išviliojančio pinigus

Lietuvos kriminalinės policijos biuras pakartotinai įspėja, kad plinta kompiuterinis virusas, skirtas apgaule išvilioti pinigus iš kompiuterių vartotojų prisidengiant Lietuvos teisėsaugos įstaigų vardu.

Virusu užkrėsto kompiuterio ekrane matomas reikalavimas sumokėti „baudą“ už tariamai padarytą nusikaltimą.<br>Policija.lt iliustr.
Virusu užkrėsto kompiuterio ekrane matomas reikalavimas sumokėti „baudą“ už tariamai padarytą nusikaltimą.<br>Policija.lt iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:29 PM

Kompiuterinis virusas „užrakina“ užkrėstą kompiuterį, o kompiuterio vartotojui parodo pranešimą su Lietuvos teisėsaugos įstaigų simbolika ir melagingu pranešimu apie tai, kad kompiuteris užblokuotas dėl kompiuterio vartotojo neva padarytų teisės pažeidimų.

Tam, kad būtų panaikintas kompiuterio užblokavimas, vartotojo prašoma sumokėti 300 litų „baudą“, kurią sumokėti prašoma pasinaudojus loterijos „Perlas“ terminalų paslaugomis.

„Įspėjame gyventojus, kad tokie atvejai yra pasikėsinimas sukčiauti ir patariame jokiu būdu nepervedinėti pinigų nusikaltėliams“, – rašoma policijos pranešime spaudai. Pastebėjus tokius atvejus, vartotojai raginami kreiptis į Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimo valdybą.

Papildomos informacijos apie tai, kaip būti saugiam internete, galite rasti tinklalapiuose Cert.lt bei Esaugumas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.