„Microsoft“ ruošiasi naujai technologijų erai

Šią savaitę „Microsoft“ vadovas Satya Nadella pristatė savo viziją, kaip bendrovė judės link pasaulio, kuriame visi įrenginiai patys dirba vienas su kitu, naudoja jiems prieinamą informaciją ir siekia pagelbėti jų savininkams kasdieniame gyvenime.

„Microsoft“ vadovas S.Nadella teigia, kad netrukus duomenis apdoros viskas: pradedant namais ir baigiant drabužiais.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Microsoft“ vadovas S.Nadella teigia, kad netrukus duomenis apdoros viskas: pradedant namais ir baigiant drabužiais.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2014, 1:20 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:10 PM

Jau šiandien gyvename eroje, kurioje mobilumas ir debesų kompiuterija yra pirmoje vietoje. Netrukus duomenis apdoros viskas: pradedant namais ir baigiant drabužiais. Surinkti duomenys padės veikti galingoms analitikos sistemoms ir paslaugoms. Jų jos leis lengviau atlikti kasdienes užduotis, o reikalinga informacija automatiškai mus pasieks priklausomai nuo vietos, laiko ir konteksto.

Rengiantis naujajai erai, būtina atkreipti dėmesį į du kertinius dalykus: organizacijos ir vartotojai turi išmokti duomenų kultūros, skatinančios žinių ir eksperimentų troškimą, o darbą su dideliais duomenų kiekiais galės užtikrinti duomenų platformos, suteikiančios galimybę pasiekti reikalingus duomenis.

„Microsoft“ finansuotas IDC tyrimas atskleidė, kad per ateinančius ketverius metus bendrovės visame pasaulyje iš jų turimų duomenų galės papildomai gauti 1,6 trln. JAV dolerių grąžos per didesnes pajamas, mažesnes sąnaudas ir išaugusį produktyvumą. Tai bus tokios bendrovės, kurios efektyviai suderins įvairiapusius duomenų rinkinius, naudos naujus analitinius įrankius ir įžvalgomis dalinsis su didesniu skaičiumi darbuotojų.

Tiesa, norint tai pasiekti, reikalinga visapusiška platforma. „Microsoft“ sprendimai siūlo naujas daiktų interneto galimybes bei suteikia vartotojams įrankius apjungti turimus duomenis, juos analizuoti ir turimomis įžvalgomis greitai pasidalinti su žmonėmis, kurie gautos informacijos pagrindu galėtų padaryti savas įžvalgas, priimti sprendimus ir imtis veiksmų.

Kaip pagrindinį duomenų platformos komponentą „Microsoft“ pristatė naująjį „SQL Server 2014“, pritaikytą daiktų internetui „Intelligent Systems Service (ISS)“ (padeda keistis duomenimis tarp įvairių įrenginių) bei didžiųjų duomenų papildinį „Analytics Platform System (APS)“ (padeda saugoti ir valdyti tradicinius ir naujų tipų duomenis vienoje modernioje duomenų bazėje).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.