„VKontakte“ įkūrėjas žvalgosi į Lietuvą

Iš Rusijos pabėgęs didžiausio šioje šalyje socialinio tinklo „VKontakte“ įkūrėjas Pavelas Durovas užsimena gegužę planuojantis atvykti į Lietuvą. Jis šiuo metu aktyviai ieško šalies, kurioje planuoja įsikurti su jį palaikančiais darbuotojais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2014, 7:38 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:56 AM

Kvietimo atvykti į mūsų šalį P.Durovas sulaukė ne tik iš gausios Lietuvos startuolių bendruomenės, bet ir iš politikų. Antradienį Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis paskelbė sulaukęs atsakymo iš P.Durovo.

„Labai ačiū už kvietimą ir paramą. Esu sujaudintas to, ką sužinojau apie jūsų šalį. Turiu prisipažinti, kad niekada nebuvau Lietuvoje, bet tikiuosi aplankyti Vilnių gegužę ir viską pamatyti pats“, – laiške liberalams rašo P.Durovas.

Anksčiau P.Durovas viešai pranešė palikęs savo įkurtą „VKontakte“, esą dėl valdžios daromo spaudimo. Jis ir dar 12 programuotojų įsikūrė vienoje Europos valstybėje ir ieško patrauklios, vakarietiškos šalies verslui.

Tiesa, vieni iš šios kompanijos akcininkų vėliau išplatino viešą laišką, kuriame nurodo, kad P.Durovas tik apsimeta politiniu įkaitu, o iš šalies pabėgo dėl kitų priežasčių.

P.Durovas ir jo programuotojų komanda šiuo metu aktyviai dirba su nauju projektu – bendravimo programa „Telegram Messenger“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.